Sağlık

Son zamanların popüler hastalığına dilkkat!

Son zamanlarda görülen vakalar ile halk arasında bilinmeye başlanan bir hastalık haline gelen "Kırık Kalp Sedromu"na dikkat! Çoğu zaman kalp krizi ile karıştırılan bu hastalıkla ilgili Doç. Dr. Cihan Altın, “Son zamanlarda görülen vakalar ile halk arasında bilinmeye başlanan bir hastalık haline geldi. Kişinin çok ciddi stres yaşaması bu sendroma neden oluyor. Sonucunda; nefes darlığı, kalp çarpıntısı, bayılma gibi belirtiler yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Bademcik ameliyatı sonrası hayatı karardı

Gaziantep'te 4 yaşındaki H.B.'nin bademcik ameliyatı sonrasında yaşadığı sorunlar nedeniyle beyni oksijensiz kaldı ve engelli oldu. Ailenin konuyu yargıya taşıyarak doktora dava açtı. Bilirkişi, maddi manevi tazminat olarak 39 milyon TL belirledi.

DSÖ'den endişe veren rapor! O illet can alıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), yayımladığı 2024 Küresel Hepatit Raporu'na göre dünya genelinde hepatit B ve C enfeksiyonları yüzünden her gün 3 bin 500 kişinin yaşamını yitiriyor.

Demansı tetikleyen 3 faktör belirlendi

Beyni daha hızlı yaşlandıran faktörleri inceleyen Oxford Üniversitesi, demansı tetikleyen en zararlı 3 faktörün; diyabet, trafiğe bağlı hava kirliliği ve alkol tüketimi olduğunu belirledi.

Iğdır Devlet Hastanesi'nde 'kızamık' alarmı

Iğdır İl Sağlık Müdürü Abaset Bağcı, Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir doktorun testlerinde kızamık görülmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Bağcı yaptığı açıklamada, "Suriye ya da Afgan uyruklu kişilerden bulaştığını düşündüğümüz kızamık vakaları için hastanede tedbir amaçlı filyasyon uygulamaya karar verdik. Hastane bahçesine kurulan çadırlarda muayenesi yapılanlarda şüpheli görülenler aşılanacak" ifadelerini kullandı.

Gıda etiketlerinde yeni düzenleme

Tüketicilerin korunması için gıda etiketlerinde yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre, üretiminde gıda bileşeni yerine tamamen aroma verici kullanılan bir gıdanın etiketinde, aromayla ilgili gerçek gıda görseli kullanılamayacak.

Yeniden hortladı. İlk insan vakası görüldü

2005 yılında Türkiye'yi ve dünyayı kasıp kavuran ve milyarlarca hayvanın telef edilmesine neden olan hastalık, yeniden hortladı. Aylardır dünyanın pek çok ülkesinde milyonlarca yabani kuşların ve kümes hayvanların ölümüne neden olan hastalık, en son ineklere de bulaşmıştı. Sonunda istenmeyen oldu ve ilk insan vakasının görüldüğü açıklandı.

Antalya'da okullarda taramalar başlatıldı

Teşhis edilmediği takdirde çok ciddi sağlık sorunlarına neden olan skolyoz ile mücadele kapsamında Alanya Üniversitesi, Alanya ilçesindeki okullarda skolyoz taramalarına başladı. Herkes çok bilinçli olmalı

Tırnak yaptıranlar dikkat

Kalıcı oje, protez tırnak ya da sadece manikür pedikür yaptıranlar. Haber sizleri yakından ilgilendiriyor. Tırnak yaptırılan yerlerde kullanılan cihazlar tek kullanımlık olmazsa AIDS başta olmak üzere pek çok hastalığa yakalanabilirsiniz.

Japonya'daki salgın pandemiye neden olur mu?

Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgını ölümlere neden olmaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü konu hakkında açıklama yaptı.Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.

Bakan Koca'dan "Malpraktis" açıklaması

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" ifadelerini kullandı.