Bakan Akar: Çakma terörle mücadeleciler ortaya çıktı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde kanaat önderleriyle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Akar,  "Turistik depremcilerin yanında bir de son olarak çakma terörle mücadeleciler ortaya çıktı. Yatıyorlar, kalkıyorlar terörle mücadele. Terörü bilmezler, mücadeleyi bilmezler. Hepsi terörle mücadeleci oldular." dedi.

Bir gün içinde 2 büyük depremin yaşandığını ifade eden Akar, "Depremin kapladığı alanın dünyada bir örneği yok, 12 vilayeti içeriyor. 14 milyon kişi etkilendi, büyük bir acı, derin bir üzüntüydü. Saat 04.17’de deprem oldu, saat 04.30’da biz ayaktaydık. İlk bilgiler ışığında Hatay’dan bir askeri bir binanın yıkıldığı, 3 erimizin de şehit olduğu haberi geldi. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakan, vali, belediyeler, tüm kamu kurum ve kuruluşlar ayaktaydık. Hal böyleyken bazı alçaklar, fitne fesat yuvaları 'asker gelmedi, gitmedi, asker çıkmadı' gibi iftirada, yalanda bulundular.

"UÇAKLARIMIZ SEFERBER OLDU"

Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Saat 05.00'dan itibaren biz TSK'nın ne kadar imkanı varsa, yeteneği varsa hepsini seferber ettik. O saatten itibaren herkes büyük bir ciddiyetle bu yaraları sarmak için çalışma başlattı. Arama kurtarma ekiplerini getirmek için uçaklarımız seferber oldu. Büyük uçaklarımız Kayseri'de oradan kalkması lazım. Saat 06.00'da kalkamadılar, yoğun bir kar yağışı vardı. Temizleniyor, kapanıyor. En sonunda saat 08.00'da ne olursa olsun kalkın diye emir verdik.

"MEHMETÇİK ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR"

Her türlü riski alarak uçaklarımız kalktı. Diğer illerdeki arama kurtarma ekiplerini bu bölgeye getirmeye çalıştı. Hatay'da pist patladı, iniş olmadı. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya sis, kar var kapalı. Hep beraber İncirlik'e gittik, orada helikopterlerle havanın açılmasını bekledik. O gün bugün TSK olarak Mehmetçik vatandaşıyla beraber. Çünkü bu Mehmetçik yabancı değil, bu ordu yabancı değil. Bu ordu sizin milletin bağrınızdan çıktı. Peygamber ocağı olarak bilinen bir ordudur. Bu ordu, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' diyen milletin emrindeki bir ordudur. Mehmetçik, çalışmasını sürdürüyor" diye konuştu.

"TERÖRÜ BİLMEZLER, MÜCADELEYİ BİLMEZLER"

'Turistik depremcilerin' yanında bir de son olarak çakma terörle mücadelecilerin ortaya çıktığına işaret eden Bakan Akar, "Yatıyorlar, kalkıyorlar terörle mücadele. Terörü bilmezler, mücadeleyi bilmezler. Hepsi terörle mücadeleci oldular. Niye? Akıllı adamlar, 14 Mayıs’ta milletimizin kimi tercih ettiğini gördüler, hemen bu tarafa geçtiler. Bunlarda kemik yok, bunlar her kaba sığarlar. Milletimizin feraseti ve şuuru buna müsaade etmeyecektir" açıklamalarında bulundu.