Balıkesir'deki dehşet çiftliğini polis nasıl çökertti?

Balıkesir Edremit’te ağaçlarla çevrili, dört bir yanına duvar örülmüş çiftlikte elektro şok cihazlarıyla işkenceler yapılıyordu. Bakın polis o çiftlikte nelerle karşılaştı? 

Gelen bir şikâyet üzerine Balıkesir Emniyeti KOM ekipleri Edremit’te yapılanan bir çeteyi takibe aldı. Çete, esnafları tehdit ediyor, sattıkları malzemelere ve işyerlerine el koyuyordu. Edremit esnafını canından bezdiren çeteye yönelik polis harekete geçti. 

15 kişi tespit edildi. Örgüt işkence yapmak için Edremit’in merkezine 20 dakika uzaklıktaki bir alanda çiftlik kurdu. Çiftliğin etrafı görünmemesi için ağaçlarla çevrildi, duvarlar örüldü.  Çete örgüt liderinin talimatını yerine getirmeyen esnafı korkutmak için burayı kullanıyordu.

Balıkesir'deki dehşet çiftliğini polis nasıl çökertti? - Resim : 1

Örgüt üyeleri tarafından alıkonulan masum esnaflara, burada elektro şok cihazı verilerek eziyet edildi. Sopalarla dövüldüler. Çete sadece bununla değil, uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı yaparak da suç ağını genişletti.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI YAPTILAR

Çete masum kadınları da ağına düşürdü. Kadınlara önce gün gün çiftlik evinde uyuşturucu enjekte edildi. Bağımlı hale gelmeleri sağlandı. Acımasız çete kadınları sopayla da dövdü. Tecavüz etti. Bağımlı hale gelen kadınlar gece kulüplerinde konsomatris olarak çalıştırıldı. Çalışmak istemeyen kadınlara işkenceler yapıldı. 

Balıkesir'deki dehşet çiftliğini polis nasıl çökertti? - Resim : 2

Polis uzun süren teknik ve fiziki takip çalışmasını tamamlayarak önceki gün düğmeye bastı. Balıkesir KOM ekipleri, Özel Harekât polislerinin desteğiyle o işkence çiftliğine baskın düzenledi. Sekiz kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinden beşi de daha önce yakalanarak tutuklanmıştı.

Balıkesir'deki dehşet çiftliğini polis nasıl çökertti? - Resim : 3

10 KADIN KURTARILDI

Bu başarılı operasyonla 10 kadın da çetenin elinden kurtarıldı. Kadınlar şikayetçi oldular. Ama çete boş durmuyordu. Dışarıdaki elemanları kadınlara baskı kurarak ifadelerini geri çektirmek istedi. Hatta kadınlardan biri çekmek istedi. Ama savcı ifadesini çoktan kayda almıştı. Çetenin artık kurtuluşu yoktu. Çetenin çökmesiyle Edremit esnafı bir nebze olsun nefes almış oldu.

 

Baskında 14 adet tabanca, 21 adet şarjör, 217 adet tabanca fişeği, 17,2 gr esrar, 13 gram metamfetamin, 15 adet Sentetik Ecza Hap, 6 adet tüfek, 4 adet tüfek şarjörü, 74 adet tüfek kartuşu, 7 adet cep telefonu ve sim kartları el geçirildi.