Barış Yarkadaş: İYİ Parti de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine adapte oluyor

tv100'ün yeni programı Sağlı Sollu'da gazeteciler Gürkan Hacır, Metin Özkan, Hadi Özışık ve Barış Yarkadaş, Ahu Özyurt'un gündeme dair sorduğu soruları yanıtladılar. Sağlı Sollu'da İYİ Parti'deki liste krizi masaya yatırıldı.

tv100'ün yeni programı Sağlı Sollu'da gazeteciler Gürkan Hacır, Metin Özkan, Hadi Özışık ve Barış Yarkadaş, Ahu Özyurt'un gündeme dair sorduğu soruları yanıtladılar. Sağlı Sollu'da İYİ Parti’deki liste krizi de masaya yatırıldı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti’deki liste kriziyle ilgili olarak; “Herkes bilir ki, partilerde büyük kurultaylarda hiç kimse genel başkanın iradesinin dışında bir liste çizemez. Kafasına göre de liste belirleyemez. Bu liste çizimi eğer Meral hanımın bilgisi dışındaysa Meral hanımın yapacağı tek şey Koray Aydın'a görev vermemektir” dedi. 

Barış Yarkadaş’ın açıklamaları şöyle; “Ben Aytun Çırayla konuştum. Aslında İYİ Parti de bununla ilgili tweet atmıştı. Önce genel başkan yardımcılığı vardı. Fakat İYİ Parti'de bir dönüşümün başladığını başkanlık modeline geçmesi ile ben söylemiştim. 

Çünkü normalde Türkiye'deki siyasi yapıya uygun olarak genel başkan yardımcılığı ile gitmeleri gerekirdi. Ama alışılmışın dışına çıkılarak İYİ Parti aslında o zamandan itibaren başkanlık modeline yanaşmaya ve geçmeye başladı.

"İYİ Parti'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adapte oluyor"

Bu çok önemli bir mesajdı. Ben bununla ilgili tweet attım. İYİ Partili dostlarımız o zaman çok sitem ettiler bana ama ben dedim ki; İYİ Parti'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adapte oluyor. Orada başlayan dönüşüm bence şu an devam ediyor. Yani hepimiz siyasetin içindeyiz orasında burasındayız.

Herkes bilir ki; Partilerde büyük kurultaylar da hiç kimse genel başkanın iradesinin dışında bir liste çizemez kafasına göre de liste belirleyemez.

Bu liste çizimi eğer Meral hanımın bilgisi dışındaysa Meral hanımın yapacağı tek şey Koray Aydın'a görev vermemektir, ya da tenzili rütbe yapmaktır.

Ama bugün Koray Aydın teşkilat başkanı olarak görevlendirildi. 

Dünkü; kavgaya karıştığı iddia edilen Ümit Dikbayır da ödüllendirilerek bilinen adıyla Genel Başkan Yardımcısı ama İyi Parti’deki adıyla bir dalın başkanı yapıldı, ödüllendirildi”