Basketbol Türkiye Kupasında Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko karşı karşıya!

Basketbol Türkiye Kupası finalde karşı karşıya gelecek takımlar belli oldu. Anadolu Efes ilk finalist oldu. Rakibi ise Fenerbahçe Beko.

Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka karşı karşıya geldi. Maçın son anına kadar mücadele dengeli gitti. İki takımda final için son ana kadar mücadele etti.

İlk çeyrekte Anadolu Efes 23 -16 sayı aldı  Pınar Karşıyaka ise

İlk yarıda 36 -30 sayı aldı.

İlk yarı Anadolu Efes’in üstünlüğüyle tamamlandı. Skor tabelası iki taraftada sürekli değişti. Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes karşısında çok iyi oynadı. Seyir zevki en iyi olan üçüncü çeyrekti. Bunun nedeni iki takımda da skorlar dengelendiği anda  biri diğerini çok yakından takip etmesiydi.

Son çeyrekte ise son saniyeye kadar Pınar Karşıyaka mücadele etsede kazanan taraf 81 -77 skorla Anadolu Efes oldu.

Fenerbahçe Beko - Beşiktaş

Branşın ismi değişse de rekabet her zaman aynı.

Beşiktaş maça tahmin ettiğimden çok daha kötü başladı. İlk çeyrek 30 - 8 skorla tamamlandı. Maç esnasında en çok dikkatimi çeken durum Beşiktaş’lı oyuncuların, Fenerbahçe Beko’ya göre çok yavaş kalmalarıydı. Fenerbahçe Beko topu hızlı kazanıyor, rakibinden hızlı topu elden çıkartıyor ve atışları da isabetliydi.

Beşiktaş ise iyi kapanan Fenerbahçe Beko’nun savunmasına karşı yeterli cevap veremedi ve süre azaldığı için zor atışlara kaldığından onlarda potanın içine girmedi.

İlk yarı 61 -28 Fenerbahçe Beko’nun üstünlüğüyle sonuçlandı.

Fark, maçın ilk çeyreğinden itibaren çift hanelerde ilerledi. Beşiktaş geri dönmekte çok zorlandı. Koordine olamadılar.

Maç 99 - 68 Fenerbahçe Beko’nun kazanmasıyla tamamlandı. Basketbol Türkiye Kupasının final isimleri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko oldu. İki takım finalde karşı karşıya gelecek.