Büyük ses getiren Ekrem İmamoğlu yazısı! tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’tan Fatih Altaylı’ya sert cevap: Eskiden onu çok daha zeki biliyordum!

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Türkiye'nin gündemine oturan "İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?" yazısıyla ilgili eleştiride bulunan gazeteci Fatih Altaylı'ya "Anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamayacak bir dereceye gelmiş. Üzüldüm Fatih Altaylı adına. Eskiden çok daha zeki biliyordum onu. Fakat bugün benimle ilgili yazının okuyunca anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamıyor, ya da birileri onun kulağına üflüyor o da bunun üzerine yazıyor" diyerek yanıt verdi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Yarkadaş büyük ses getiren "İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?" yazısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Özellikle de Fatih Altaylı dinlesin beni"
Erdoğan Aktaş'ın "Bir yazı yazdın, neredeyse İmamoğlu'na verilen ceza kadar konuşuldu, ne yaptın?" sorusuna Yarkadaş, "Şu anda hala TT. Şimdi genel bir değerlendirme yapayım onu da söyleyeyim. Özellikle de Fatih Altaylı dinlesin beni. Fatih Altaylı anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamayacak bir dereceye gelmiş. Üzüldüm Fatih Altaylı adına. Eskiden çok daha zeki biliyordum onu. Fakat bugün benimle ilgili yazının okuyunca anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamıyor, ya da birileri onun kulağına üflüyor o da bunun üzerine yazıyor" dedi 

"İmamoğlu'nun bu toplantısında yaklaşık 10 kişi var"
Yarkadaş "30 Kasım 2022'de Gürkan Hacır Taksim Meydanı programında 'Ekrem İmamoğlu aday mı değil mi?' diye Gürkan sordu. Programın bitmesine 2 dakika var. İmamoğlu çalışmalarını sürdüyor, yakın çalışma arkadaşlarına 'merak etmeyin, aralıkta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek' diyor ve iddiasını sürdürüyor dedim. İmamoğlu'nun bu toplantısında yaklaşık 10 kişi var. Gazetecinin görevi vatandaşa bilgi vermek, vatandaşın özgürce analiz yapmasını sağlamak." ifadelerini kullandı.

"Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek"
Yarkadaş "Dünkü yazımda da 'İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ‘’atlama taşı’’ olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir. Yaklaşık 15 gün önce söylenen bu söz, mahkemenin kararıyla birlikte ete kemiğe bürünmüştür." Burada ne var? Ekrem İmamoğlu'nun ceza alacağını bilmemesi ve Türkiye'de bütün ışıklarının ona döneceğini tahmin etmemesi gibi bir durum olabilir?" sözlerine yer verdi. 

Fatih Altaylı ne demişti?
Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşesinde Barış Yarkadaş'ı sert sözlerle eleştirmiş ve "Yarkadaş, neredeyse 'Bu mahkumiyet kararını İmamoğlu aldırdı' demeye getirdi." demişti.