Dizilere ocak ayında ara verilecek mi? Son durum ne?

Her yıl ocak ayında reklam fiyatları belirlenir, bu yüzden de kanallar dev bütçelerle çekilen dizilerinin yayınına 2 hafta ara verirdi. Önceki yıl bu ara reklam azlığından 3 haftaya kadar çıkmış, özel kanallara dizi çeken yapımcılar setlerine reklam molası vermişti. Bir tek TRT çekimlerine ara vermemiş, bununla da kalmayıp elindeki 3 yeni diziyi de seyirciyle buluşturmuştu. Geçen ocak ayında yılbaşı çarşamba gününe denk geldiği için dizilere yaklaşık 2 hafta ara verilmişti. 

2021'in ilk ayında ne olacağı ise büyük merak konusuydu. Mâlum mart ayında yaşanan pandemi birçok iş kolunu derinden etkilemiş, yaklaşık 6 bin kişiye iş imkânı sağlayan dizi sektörü de büyük yara almıştı. Çekimlerine ara veren ekipler koronavirüs nedeniyle yeniden çalışabilmek için aylarca beklemek zorunda kalmıştı. Bu arada seyirci alışkanlıkları da değişmiş, eski reyting rakamlarına ulaşmak çok güç hale gelmişti. Bu nedenle kanalların büyük kısmı bu yıl zarar etmeyi göze alarak (son anda bir değişiklik olmazsa) dizi projelerine ara vermeme yönünde karar aldı. Öte yandan atv'nin elindeki iki iddialı dizisi Akıncı ve Maraşlı'yı ocak ayında yayınlama planı da dizilere ara verilmemesinde etkili oldu.

Uğur Güneş imzayı attı

2020 dizi sektörü için birçok anlamda ilginç bir yıl oldu. Eskiden senaryo gereği başrol oyuncularının başına gelmeyen kalmaz ama yine de özel durumlar hariç onlar projeye devam ederdi. Bu yıl ise Vahide Perçin ve Talat Bulut gibi birçok başrol oyuncusu projelerine veda etti. Bu isimlerden biri de Uğur Güneş'ti. Bir Zamanlar Çukurova'dan ayrılan oyuncu geçen haftalarda Gold Film'den aldığı teklifi kabul etti ve FOX için çekilecek "Kanunsuz Topraklar" dizisinin başrol oyuncusu oldu. Güçlü kalem Zülküf Yücel'in yazdığı dizinin yönetmen koltuğunda "Hanımın Çiftliği"ne imza atan Faruk Teber oturacak. Usta yönetmen şu günlerde İstanbul'da çekilecek olan 1940'lı yıllarda maden işçilerinin dramını anlatan "Kanunsuz Topraklar" için titiz bir mekân taraması yapıyor. Büyük bütçeli dizinin oyuncu kadrosu için de çalışmalar sürüyor.

Çukur'da Yasmin rüzgârı esecek

Bu sezon sonunda ekrana veda etmesi planlanan Çukur'un kadrosuna son olarak Gamze Doğanoğlu katıldı. Doğanoğlu, Sinan Öztürk'ün yönettiği dizide Yasmin karakterine hayat verecek. Yasmin'in Akın Koçovalı'yla (Burak Dakak) yakınlaşacağı konuşuluyor.

Hasan Can Kaya'nın dizisine genç yetenek

Youtube kanalında yaptığı Konuşanlar programıyla fenomen olan Hasan Can Kaya yeni yıl öncesi el sıkıştığı Exxen için bir de dizi hazırlıyor. Kaya'nın aynı zamanda sevgilisi olan Sultan San'ın yöneteceği projenin kadrosuna "Gülperi" ve "Öğretmen" dizileriyle yıldızı parlayan genç yetenek Ezgi Gör katıldı. İsmi henüz netleşmeyen projedeki anne ve baba karakterleri için de arayış sürüyor.

Şafak Sezer'den Oya Başar'a teklif var

Şafak Sezer'in yeni filmi Kasa'nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Sezer'in yol arkadaşı Murat Aslan'ın yöneteceği film için Oya Başar'a teklif gitti. Senaryosunu da Şafak Sezer'in yazdığı film için görüşülen bir diğer isim ise Hakan Yılmaz...