Euro 2032'nin yeni ev sahipleri Türkiye ve İtalya

UEFA, EURO 2032 ev sahipliğini Türkiye ve İtalya'ya verdi.

Toplantı, İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleşti. Türkiye beşinci kez aday olmuş ancak sonuç alamamıştı. Son Avrupa Şampiyonası’ndan adaylığını çekmişti. 2032 yılında gerçekleşecek olan Avrupa futbol şampiyonasının iki adayı İtalya ve Türkiye, 2032 yılına adaylığını açıkladı.

10 Ekim’de gerçekleşen toplantıda, 2032 yılında gerçekleşecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan ülkeler resmen açıklandı. Türkiye ve İtalya ortaklığında gerçekleşecek.

Euro 2032'nin yeni ev sahipleri Türkiye ve İtalya - Resim : 1

UEFA toplantıdan sonra İtalya’nın ve Türkiye’nin olduğu tanıtım videosu yayınladı.

Türk ve İtalya heyetlerinin futbol elçileri Volkan Demirel’le Gianluigi Buffon konuşma yaptı.

Ülkemiz adına önemli bir başarı. Ülkemiz spora ciddi yatırımlar yapıyor. Sadece futbola değil, amatör branşlarda da yatırımlarını sürdürüyor.

Euro 2032 yılında gerçekleşecek olan şampiyonanın adımları atılacak.

Euro 2032'nin yeni ev sahipleri Türkiye ve İtalya - Resim : 2

Açılış maçları bir ülkede, kapanış maçları diğer ülkede gerçekleşecek. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin toplantı sonrası basın mensuplarına verdiği röportajda açılış ve kapanış maçlarının hangi ülkede gerçekleşeceğine karar verilmediğini açıkladı.

Toplantı öncesinde resmî karar açıklanmadan ümitlenilmemesi gerektiğini dile getirmişlerdi. Bunun nedenin, öncesinde beş kere aday olup kabul edilmemesinden kaynaklandığını söylediler.

Resmî karar açıklandıktan sonra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Çok heyecanlı ve gururluyuz. Bugünü tarihe not düşmek lazım” açıklamasında bulundu.

Euro 2032'nin yeni ev sahipleri Türkiye ve İtalya - Resim : 3

Dünyanın en büyük üçüncü spor turnuvasına ev sahipliği yapacak olan Türkiye için bir ilk gerçekleşti. Ülkemiz adına spor için doğru adımlar atıldığını bir kez daha göstermiş oldular.

Bu başlangıçların devam etmesini diliyorum. Ülkemizde ve dünyadaki futbolseverler için Türkiye’yi tanıtmak adına büyük bir adım atıldı. Aynı zamanda ülkemize ekonomik anlamda fayda sağlayacağı bir gerçek. Bu tarz büyük adımlar çok öncesinden atılmalıydı. Artık gözler TFF’nin yapacağı çalışmalarda olacak.