EuroLeague’in 29. Haftasında Temsilcilerimiz ve Rakipleri

EuroLeague’de 29 hafta temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko’nun rakibi Valencia, Anadolu Efes’in  rakibi ise Lyon-Villeurbanne.

Temsilcilerimiz geçtiğimiz hafta iki önemli rakibini yendi. Anadolu Efes evinde, Bayern Münih ve Fenrebahçe Beko da deplasmanda Real Madrid’i yendi.

Anadolu Efes’i rakibine karşı net favori görüyorum. Bayern maçı sonrası moralli çıkacaklar. Rakipleri EuroLeague’de 17. sırada yer alıyor.  Anadolu Efes ise 13. sırada yer alırken yükselmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe Beko evinde taraftarın karşısında oynayacak, bu nedenle favori diyebiliriz. Sarı lacivertli ekip üst sıralarda olması için kazanmaya devam etmesi gerekiyor. Rakibi 10. sırada yer alıyor. Son maçlarına baktığımızda kendi liginde başarılı olsa da EuroLeague için aynı şeyi söylemek zor. Fenerbahçe Beko kontrolü bırakmaz, son çeyreğe kadar odaklı bir şekilde oynarsa maçı rahat kazanır. Üçüncü ve dördüncü çeyrekler maçı çözecek çeyrekler. Deplasman fobisini Real Madrid maçıyla geride bıraktığını bizlere gösterdi. Aynı şekilde maçın sonlarına doğru oyundan düşmemeyi de göstermesi gerekiyor. Evinde her zaman iyi oynayan Fenerbahçe Beko maçın favorisidir.

Fenerbahçe Beko - Valencia ile 13 Mart günü evinde karşı karşıya gelecek. Anadolu Efes ise 15 Mart’ta deplasmana gidecek.