Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes

Fenerbahçe Beko, evinde Zalgiris’le karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 80 - 78 önde tamamladı. Yeni antrenörüyle üçüncü maçları olsa da Zalgiris maçında ilk yarıda Fenerbahçe Beko iyi mücadele edemedi. İlk yarı 48- 37 Zalgiris önde tamamladı. Maç esnasında fark açılsa da Fenerbahçe Beko geri dönmeyi bildi. İstatistiklerine baktığımızda ribauntlarda, üçlüklerde, asistlerde hatta faullerde bile birbirlerine çok yakınlar. İkinci yarı, eski maçlara baktığımızda üçüncü periyotta Fenerbahçe’nin karnesi iyi sayılmaz. Zalgiris maçında ise Fenerbahçe üçüncü periyoda iyi başladı.

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes - Resim : 1Zalgiris, Turkish Airlines EuroLeague’de puan sıralamasında 16. sırada yer alıyor. Fenerbahçe Beko ise Zalgiris maçından önce 11. sırada yer alıyordu. Şu anda dokuzuncu sırada yer alıyor.

Sonraki rakibi Alba Berlin ile karşı karşıya gelecek. Alba Berlin, EuroLeague’de 17. sırada yer alıyor. Puan durumunda alt sırada yer alan kulüpler daha mücadeleci oluyor. Zalgiris maçı buna bir örnek. Alba Berlin maçı zorluk derecesi yüksek bir maç olacak. Fenerbahçe Beko kendi evinde yenilmezlik serisini sürdürüyor. Bu sezon deplasmanda Bayern Münih’e karşı kazandı. Yeni antrenörüyle deplasman fobisini yenip puan durumunda üst sıralara yükselmesi gerekiyor.

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes - Resim : 2Fenerbahçe Beko’nun Zalgiris maçını zor kazansa da yeni bir döneme girdiğini unutmamak gerekir. Real Madrid maçında olduğu gibi kritik atışlar atan Scottie Wilbekin, bu maçta da sahneyi kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor.

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes - Resim : 3

Alba Berlin, EuroLeague’de son maçında Barcelona’yı kendi evinde 74- 70 yendi. Son sıralarda olması mücadele etmeyeceği anlamına gelmez. Maç zorlu olacak.

Fenerbahçe Beko’nun sonraki maçı Anadolu Efes’le olacak. İki deplasman üst üstte karşılaşacaklar. Puan durumunda 13. sıraya gerileyen Anadolu Efes, Baskonia ile karşı karşıya gelecek. Saski Baskonia ise 10. sırada yer alıyor. Rakipler puan durumunda birbirlerine ne kadar yakınsa mücadele de o kadar sert geçiyor. Anadolu Efes’de son zamanlarda düşüşte. Bu nedenle maçı kazanmaya ihtiyacı var. Efes’in rakibi Baskonia ise istikrarlı bir istatistiği yok. Son beş maçında üç galibiyet, iki yenilgi elde etti. Anadolu Efes için işler Fenerbahçe Beko’ya göre daha zor. EuroLeague’de temsilcilerimiz aynı gün maça çıkacak. Fenerbahçe Beko'nun kazanma ihtimali daha yüksek. Anadolu Efes için aynısını söylemek biraz zor.