Fenerbahçe Ligden Çekilirse Süper Lig diye bir şey kalmaz

Günlerdir ülkenin gündeminden düşmeyen Fenerbahçe’nin ligden çekilmesinin görüşüleceği KAP’a bildirilmişken başka şeyler konuşmak çok zor. Sosyal medyaya baktığımda taraftarlar rakip takımın taraftarları da dahil olmak üzere ligden çekilmesini desteklerken çok az taraftar ligde kalması yönünde fikrini dile getiriyor.

Basındaki yorumcuların ifadeleri ise Fenerbahçe’nin ligden çekilmesi durumunda maddi zarara uğrayacağından bahsediyor. Süper Lig’in marka değerini ve sponsorluk anlaşmalarını az kişi dile getiriyor. Bu göz korkutma gibi gelse de olaya tek taraflı bakmamak gerekir. Bugün Fenerbahçe’nin ligden çekilmesi gündemde ve gerçekleşmesi durumunda zarar gören tek kulüp Fenerbahçe olmayacak. Kulüpler bu gerçekle Fenerbahçe’nin alacağı karar sonrası kendileriyle yüzleşeceklerini düşünüyorum.

Fenerbahçe’nin ligden çekilme gerekçelerinden biri,  güvenliğinin sağlanamaması. Maçlara gittiğimizde sahanın dışında taraftarın hemen önünde bir uçtan diğer uca güvenlik güçleri vardır. Hatta öyle ki tribünün içinde merdiven boşluklarında bile güvenlik güçleri vardır. Bunun nedeni çok fazla insan bir araya geldiğinde olası bir felaketi önlemek içindir. Yaşanan bu son olaydan sonra Fenerbahçe şunu soruyor “Neden bunlar hep benim başıma geliyor?” Bu sorunun cevabını ben verecek değilim.

Geçmişte bu tarz cezalarda esnek ve yumuşak davranıldı ya da süreç doğru yönetilmedi. Futbolumuzda nefret gittikçe yaygınlaştı. Bir diğer soruda bu nefret, neden sadece bir camiaya karşı? Tabii ki hiçbir camiaya kaşı olmamalı!

Reklam, sponsorluklar maddi gelir-gider, futbolcuların durumu, Avrupa, ülke puanı derken kimse bu olayın kendisine yansıyacağını düşünmüyor. Bu zarar önce TFF den başlar.

Günah keçisi yine hangi kulüp ve başkanın gösterileceğini hepimiz biliyoruz. İlginçtir ki kimse Fenerbahçe’yi durdurmaya çalışmıyor. Medya mensupları dışında.

TFF’nin tutumu daha da ilginç. Ali Koç bu açıklamayı yaptığı andaTFF toplantı talep etmeliydi. Bu karardan geri döndürmek için.

İşler daha kötüye gitmeden kontrol altına alınmalıydı. Bu durumda bile yine hedef gösterildi ve durdurulmaya çalışılmadı. Ali Koç’un tam anlamıyla demek istediği şey de bu. Bu durumda bile Fenerbahçe kulübüne hiçbir kulüp, ligden çekilmemesiyle alakalı bir mesaj yayınlamadı. Kapıların arkasında ne oluyor, arayan  başkanlar olmuş olabilir, bilinmiyor. Ama iftar yemeğine az katılım kulüplerin tepkili olduklarını gösteriyor. 

Fenerbahçe ligden çekilirse bazı şeylerin geri dönüşü olmadığını o zaman herkes anlayacak. Tabii iş işten çoktan geçmiş olacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurulu toplanacak. Kongre üyeleri çoğunluk sağlanırsa ligden çekilip çekilmeme kararı için oy kullanacak. Çoğunluk sağlanamazsa 9 Nisan’da bu toplantı gerçekleşecek.