Galatasaray, Kopenhag'a 2 puan bıraktı

Sevgili okurlar, Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, A Grubu ilk maçında Danimarka ekibi Kopenhag’ı ağırladı. Açıkçası temsilcimiz, maça taraftarın desteğiyle arzulu başladı. Kerem Aktürkoğlu ilk 25 dakika içinde girdiği pozisyonları gole çevirse maç çok farklı bir hal alabilirdi. Bunun yanında Mauro Icardi’nin gol pozisyonlarında ağır kalmasıyla beklenen golü bulamadık. Çıkarken kaptırdığımız toplarla Kopenhag ne yazık ki tehlikeli oldu. Kopenhag’ın ilk golü defansımızdaki bir anlık dalgınlıkla geldi.

DEĞİŞİKLİKLERDE GEÇ KALINDI

İkinci yarı daha iyi bir Galatasaray beklerken savunma arkasına atılan bir topta gelen Kopenhag’ın ikinci golü, direncimizi düşürdü. Okan Buruk’un da değişikliklerde geç kalmasıyla Galatasaray istediği gibi organize olamadı.

Özellikle Kerem Aktürkoğlu ve Kerem Demirbay’ın çıkışı, Tete ve Sergio’nun girişiyle Galatasaray, ataklarında yaratıcı ve organize olmaya başladı.

GERİ DÖNMEK MORAL OLDU

Kopenhag’ın 10 kişi kalmasıyla Galatasaray’ın atakları da sıklaştı. Nitekim attığı gole kadar maçın en iyisi olan Boey’in 85.dakikada gelen golüyle Galatasaray, farkı bire indirdi. Belki de geldiğinden bu yana en iyi maçını çıkaran Tete, Zaha’nın çıkardığı topa düzgün bir vuruş yaparak enfes bir gol atıp beraberliği getirdi. Eğer biraz daha süre olsaydı, Galatasaray bu maçı kazanabilirdi.  

Galatasaray için kaybedilen 2 puan var. Ancak 2-0 geriden gelip reaksiyon vererek 2-2’yi bulmak moral açısından çok önemli oldu.

Muslera: Pas hatası ile Kopenhag ilk golü buldu, ikinci golde erken çıkarak kalesini boşalttı. Muslera’dan ne yazık ki kendisinden beklenmeyen hatalar yaptı. 

Boey: Maç boyunca girdiği ikili mücadelelerin neredeyse hepsini kazandı. Attığı golle de beraberliği ateşleyen isim oldu.

Nelsson: Maç içinde bazı pozisyonlarda hata yaptı. İlk golde ofsaytı bozan isimdi. Artık hazır olan Davinson Sanchez’e formayı teslim etmeli.

Abdülkerim Bardakcı: İkili mücadelelerde ayakta kaldı, mücadelenin iyi oynayan isimlerindendi. 

Angelino: Ne yazık ki bir türlü istenen performansı sergileyemedi. İstekli, arzulu ama bir anda oyun içinde yapmaması gereken ortalar deniyor veya paslar atıyor.

Torreira: Orta sahanın dinamosuydu. Beklendiği gibi atakları kesmek için elinden geleni yaptı.

Mertens: Maça iyi başladı, kilit paslarıyla tehlikeler yaratsa da performansı vasatı aşamadı.

Kerem Aktürkoğlu: Maçın ilk yarısında istekli olan Kerem, girdiği pozisyonları gole çevirse bugün çok farklı bir maç sonucu konuşuyor olabilirdik. Son vuruşlarına biraz daha özen göstermeli. Ne kadar Samsun maçında 2 gol atsa da büyük maçta beklenen pozisyonları gole çeviremeyince eleştirilerin gelmesi de kaçınılmaz.

Kerem Demirbay: Orta sahada kritik yerlerde pas hatası yaptı. Yaptığı hataların golle sonuçlanmaması Galatasaray adına büyük bir şans.

Hakim Ziyech: Maça istekli ve arzulu başladı. Ceza sahası içine yolladığı uzun toplarla etkili olsa da hala hazır olmadığı açık. Güçlenirse daha iyi bir Ziyech izleyebiliriz.

Mauro Icardi: Arjantinli golcü ne yazık ki bugün pozisyonlarda ağır kaldı. Beklentilerin altında bir performans sergiledi.

Tete: Oyuna girişiyle birlikte takıma hareket getirdi. Atakların organize edilmesinde büyük rol oynadı. Attığı golle kalitesini gösterdi.

Zaha: Hazır olmadığı çok açık. Hazır olursa Galatasaray’da fark yaratacağına şüphe yok ama ne zaman hazır olacağını bir türlü bilemiyoruz.

Sérgio Oliveira: Geçen sezonun en iyi isimlerinden biriydi, bu sezon ise ilk 11’e girmekte zorlanıyor. Yabancı kontenjanının bu durumda etkisi olsa da bazı maçlarda ilk 11’de oynaması gerekiyor. Oyuna girişiyle Galatasaray orta sahasının organizasyon eksikliği büyük ölçüde giderildi.