Galatasaray, United’a yenilmedi: Hakim Ziyech böyle istedi

Sevgili okurlar, Galatasaray Şampiyonlar Ligi A Grubu 5.hafta maçında Manchester United’ı konuk etti. Sarı-kırmızılı takım için mücadele en kötü senaryoyla başladı. Maça iki kesici orta saha ile çıkan United, ilk 25 dakikada Galatasaray’ın pas bağlantılarını keserek topa hâkim olup golleri buldu.

İngiliz ekibi ilk ciddi atağında Garnacho’nun ayağından bulduğu golle 11.dakikada öne geçti. Galatasaray golden sonra ataklarını sıklaştırmak isterken Bruno Fernandes’in 18.dakikada attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Galatasaray bu golden sonra oyundan düşmeyerek aradığı golü kazanılan serbest vuruşta Ziyech ile buldu.

Galatasaray, United’a yenilmedi: Hakim Ziyech böyle istedi - Resim : 1

İkinci yarıda ne yazık ki 56.dakikada McTominay’ın attığı golle 3-1 geriye düşse de Galatasaray pes etmedi. Hakim Ziyech kritik anda attığı frikik golüyle sarı-kırmızılı takımı maçın içinde tuttu.

ZIYECH KALİTESİNİ GÖSTERDİ

Hakim Ziyech hazır olmasına karşın 2 gol, 1 asistle maçın adamı oldu. Ziyech şunu gösterdi, fiziksel olarak hazır olmasa da tekniğini konuşturarak kalitesini gösterdi.

Galatasaray, United’a yenilmedi: Hakim Ziyech böyle istedi - Resim : 2

OKAN BURUK’TAN DOĞRU DEĞİŞİKLİKLER

Teknik direktör Okan Buruk, Ndombele ve Mertens’i oyundan alarak Kerem ve Sergio’yu sahaya sürmesiyle kazanılan puanda büyük bir rol oynadı.

Çok tartışılan Kerem, Ziyech’in müthiş pasında kritik anda ortaya çıkarak müthiş gol attı. Kerem’in son günlerde yaşadıklarına rağmen bu kritik golü atması önemliydi.

Galatasaray beraberlik golünden sonra kritik atakları savuşturarak en azından kaybetmeyip sahadan puanla ayrıldı. Temsilcimizin iki kez geriye düşmesine rağmen pes etmemesi gecenin umut vericiydi.

Galatasaray, United’a yenilmedi: Hakim Ziyech böyle istedi - Resim : 3

VAR’IN KARARINDA SIKINTI VAR

Bu maça Icardi’nin attığı golün VAR’la iptal edilmesi de damga vurdu. Ortaya çıkan görüntülere göre pozisyonun ofsayt olmadığı görülüyor. Açıkçası yarı otomatik ofsayt sistemine rağmen bu pozisyondan çıkan karar akıllarda soru işareti yarattı.

Şimdi Galatasaray, 12 Aralık’ta Kopenhag ile oynayacağı maçta kaderini tayin edecek. Galatasaray, umarım rakibini yenerek Avrupa macerasına devam eder. Şimdi o maçı heyecanla bekleyeceğiz. 

Galatasaray, United’a yenilmedi: Hakim Ziyech böyle istedi - Resim : 4