Hakem hata yapar, art niyetli olanı eyyam!

Sevgili okurlar, Türk futbolunun şuanda en büyük sorunu hakemlerdir. Bunun için birçok sebep sayabiliriz. Hakemlerin yetişmesi, sağlanan şartlar, yeterince federasyondan destek alamamaları öne çıkarken en büyük sorun ise bazı hakemlerin art niyetli olmalarıdır. Çünkü Türkiye’de hakemler gördüklerini çalmıyor veya çalamıyor.

ART NİYETLİ HAKEMLERE DİKKAT

Maç izlerken bir pozisyonun penaltı olduğunu yayıncı kuruluş gösterince görüyoruz, kararın penaltı olması gerektiğini biliyoruz. Ancak VAR’da oturan hakem, izlediği halde doğru kararı vermek için hakeme, pozisyonu izleme tavsiyesi vermiyor. Sahadaki hakem de diyor ki: “VAR beni çağırmadı, pozisyon temi.” Hal böyle olunca futbolseverlerin hakem müessesine güveni kalmıyor. Futbolseverler bu yüzden stadyumlara gidip maç izlemek istemiyor. Diyor ki: “Ben maça gideceğim, hakem gördüğü halde benim hakkım olan penaltıyı vermeyecek, ben ne diye izleyeyim.” Ne yazık ki taraftarların çoğunluğu böyle düşünüyor.

YABANCI HAKEM KONUSU MASAYA YATIRILMALI

Ligimizin yeni bir marşa, internet sitesine öncelikli ihtiyacı yok. Türkiye’de adaleti sağlayacak hakemlere ihtiyaç var. Şuan ki şartlarda bunu sağlayacak hakem yoksa, yabancı hakem konusu masaya yatırılmalıdır.

TARAFTARLARI DAVA EDEN HAKEMLER

Ayrıca bazı çeteleşmiş hakemler, çaldıkları veya çalmadıkları düdüklerle ligin kaderiyle oynuyor. Kendini bilen bu hakemler bununla da yetinmeyip tek derdi maç izlemek olan ancak skandal hakem kararıyla çıldıran taraftarları dava ediyor. Bir de bunun üzerinden para kazanıyorlar. Sayın MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu hakemleri Türk futbolundan temizleyin. Bu hakemler yoksa sizi görevinden edecek. Amacınız Türk futbolunu kurtarmaksa acilen harekete geçin, yoksa bu hakemler yüzünden yakında maç izlemeye giden taraftar bulamazsınız, o koltuklarda da oturamazsınız.