Hassas ciltler evlerinden gül suyunu eksik etmesin

Hassas ciltler için tercih edilecek üünlerin doğal ve katkısız olmasına dikkat etmek oldukça önemli. Kullanılacak her ürün kullanılmadan önce kulak arkasına uygulanmalı ve en az 12 saat boyunca herhangi bi reaksiyon oluşturup oluşturmadığı incelenmeli. Hassas ciltlere uygulanacak her ürünün ilk haftalarda gün aşırı şekilde uygulanması cildin adaptasyonu içinde oldukça önemlidir. Aşındırıcı ve soyucu maskelerden de uzak durulmalıdır.

Hassas ciltlerin bakımında gül suyunun apayrı bir yeri var. Gülsuyu A ve C vitaminlerince zengindir, doğal bir antiseptik görevi görür, kızarıklık şişkinliklere karşı çok iyi bir yatıştırıcı etkisi vardır. Bana göre evin olmazsa olmazıdır. Gül suyu seçimi yaparken yüzde yüz doğal katkısız ve distilasyon yöntemi ile elde edilenler tercih edilmelidir. Gül suyu ve güllü su birbirine karıştırılmamalıdır. Hassas ciltler için en ideal cilt toniğidir.

Hassas ciltler evlerinden gül suyunu eksik etmesin - Resim : 1

Hassas ciltler için tonik

100 ml gül suyu

5 damla gül yağı

5 damla papatya uçucu yağı

1 çay kaşığı gliserin

Tüm malzemelerinizi spreyli bir şişenin içerine ilave ettikten sonra sabah akşam cildinize bu karışımdan püskürtün ve daha sonra parmak uçlarınız ile masaj yaparak uygulayınız. Hassas ciltlerde tonik uygulaması sırasında pamuk ile silmek yerine bu şekilde uygulamak cildin daha canlı görünmesini sağlayacaktır. 

Hassas ciltler evlerinden gül suyunu eksik etmesin - Resim : 2

Kuru ve hassas ciltler için maske

Cilt tipiniz ne olursa olsun haftalık bakımlar cildinizin tazelenmesi ve yenilenmesi için oldukça önemlidir.Yoğurt ve yulaf cildi yatıştırır, kızarıklıkları giderir, papatya hassas ciltlerde güvenle kullanılarak hassasiyeti gidermeye yardımcıdır.

 1 yemek kaşığı toz yulaf

 1 yemek kaşığı yoğurt

 1 tatlı kaşığı bal

 5 damla papatya uçucu yağı

1 damla ıtır uçucu yağı 

Tüm malzemeler karıştırılıp cilde uygulanır ve 15-20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile temizlenir. 

Hassas ciltler evlerinden gül suyunu eksik etmesin - Resim : 3

Hassas ciltler için aynısefa kremi 

Alerjik veya bakteriyel cilt kaşıntılarında, kızarıklarda, egzama gibi cilt problemlerınde aynısefa yağı cildi rahatlatıcı özellikleri ile bilinmektedir. 

 2 yemek kaşığı balmumu

 2 yemek kaşığı aynısefa yağı

 2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı

 1 yemek kaşığı sheabutter (karite yağı)

Tüm malzemelerinizi ısıya dayanıklı cam bir kaba alın ve benmari usulu tüm malzemeleri kısık ateşte eritin. Eriyen karışımınızı krem kavanozunuzun içerisine alın, son kez karıştırın ve kavanozun kapağı açık şekilde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen kreminizin kapağını kapatıp 1 gün buzdolabında dinlendirin. Akşam yatmadan temiz cildinize yeterli miktarda uygulayınız.