Koklayarak kilo vermek

Son dönemlerde bitki çayları ile kilo vermeye çalışmak oldukça popüler. Bazıları bunun şarlatanlık olduğunu söylese de ben düzenli egzersiz, kişiye uygun beslenme programlarının yanında sağlık durumunuz için elverişli ise doğru kullanılan ve doğru reçete edilmiş bitki çayları ile kilo vermenin çok daha kolay olduğunu savunanlardanım. Tabi ki bunun yanında kontrolsüz olarak reklamı yapılan ve birçoğunun içeriği belli olmayan form çayı adı altında satılan çaylara da bir o kadar karşıyım.

Yabancı kaynakları karıştırırken okuduğum bir çalışma ise beni oldukça heyecanlandırdı bugun yarın deneyeyim derken hazır tatil hazırlıkları içerisindeyken her kadının kabusu olan son 2 kilo için harekete geçtim. Çalışmadaki iddia şu idi' 'Her iki saatte sadece nane uçucu yağı koklayan katılımcılar ayda ortalama 5 kilo verdi.' Bu bilimsel yapılan bir çalışmanın sonucu olduğu için ve aromaterapiye olan aşkımdan kullanılması oldukça güvenli ve kolay olduğundan denedim ve BİNGO.

1 haftalık süre içerinde normal beslenme düzenimi değiştirmeden 500 gramlık bir kayıp yaşadığımı farkettim. Tabii ki bunun mantıklı bilimsel bir altyapısı da var. Nane yağını koklamak açlık hissini bastıran bir etkiye sahip hatta hazımsızlık problemlerinde hindistan cevizi yağı ile karıştırılan birkaç damla nane yağıyla karın bölgesine yapılan masajlar hazımsızlığın giderilmesinde ve şişkinliğin azaltılmasında oldukça yardımcı.

Bende ve çalışmaya katılan katılımcılarda işe yarayan bu yöntemi sizde evinizde güvenle deneyebilirsiniz. Ben direkt olarak koklama yöntemini tercih ettim, sizler evinizde diffüzor yardımıyla da deneme yapabilirsiniz. Evinizin mis gibi kokması da yanınıza kâr kalacaktır. Mutlaka deneyimlerinizi benimle paylaşmayı da ihmal etmeyin olur mu?

Koklayarak kilo vermek - Resim : 1

Tabii ki bu uygulamayı yaparken kullanacağınız nane yağının katkısız olması önemli. Piyasada 5-10 liraya satılan yağlara itibar etmemeniz gerektiği uyarısını da yapmadan geçemem.

Düzenli egzersiz, yeterli uyku, stresten mümkün olduğu kadar uzak bir yaşam ve doğru beslenme programları ile hedefinize ulaşmanız mümkün. Yazımın başında da söylediğim gibi kendinize uygun ve doğru hazırlanan bitki çayları ile hem tokluk hissini artırıp hem metabolizmanızı ateşleyip yağ yakımınızı artırabilirsiniz veya ödem şikayetlerinizi mimimuma indirebilirsiniz.

Sizler için iki farklı tarifle bu haftalık size veda ediyorum. Vereceğim tarifler hamileler, emzirenler, çocuklar için uygun değildir. Düzenli kullandığınız ilaçlar var ise veya kronik hastalıklarınız var ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışmadan uygulamayınız.

Ödem atıcı çay tarifi

1 fincan sıcak su (200ml)

1 tutam kırkilit otu

1 tutam karahindiba

2-3 yaprak taze nane

5 damla taze limon suyu

Suyunuzu kaynattıktan sonra bitkilerinizi demleme aparatınıza alın ve üzerine sıcak suyunuzu ekledikten sonra üzeri kapalı şekilde 7 dakika demlendirin ve limon suyunuzu ekledikten sonra gün içinde 2-3 fincan tüketiniz. Ödem atıcı tarifleri kullanırken bol su içmeyi ihmal etmeyin.

Koklayarak kilo vermek - Resim : 2

Bel bölgesindeki yağlanma için çay tarifi

1 fincan sıcak su (200ml)

1 tatlı kaşığı oolong çayı

1 ince dilim taze zencefil

1 çay kaşığı yasemin çayı

Bitkilerinizi demleme aparatınıza aldıktan sonra üzerine sıcak suyu ekleyip üzeri kapalı şekilde 5-7 dakika demleyin ve süzdükten sonra günde 2 defa, öğünlerden 30 dakika önce ılık şekilde tüketiniz.