Latif Şimşek’ten CHP’ye eleştiri: Çok ciddi ve vahim bir hatadır! Kemal Kılıçdaroğlu’na bu yanlışı da bence birileri yaptırdı

tv100.com yazarı Latif Şimşek, Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında Cumhuriyet Halk Partisi'nin vizyon belgesini açıkladığı toplantıyı "Kılıçdaroğlu’nun ABD ve Londra gezileri kendilerine en yakın gazeteciler tarafından çok sert eleştirilmişken, Türkiye’nin geleceğini kurtarmaya dönük vizyonu açıklarken bir ABD’linin adını masaya koyması siyaseten bence çok ciddi bir hatadır." diyerek eleştirdi.

tv100.com Yazarı Latif Şimşek, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, CHP Parti Okulu Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında sunum yapan ABD'li yeni başdanışmanı Jeremy Rifkin programda masaya yatırıldı. 

"Kılıçdaroğlu’na bu yanlışı da bence birileri yaptırdı"
Şimşek, CHP'yi "Kılıçdaroğlu’nun ABD ve Londra gezileri kendilerine en yakın gazeteciler tarafından çok sert eleştirilmişken, Türkiye’nin geleceğini kurtarmaya dönük vizyonu açıklarken bir ABD’liden yardım alması, bir ABD’linin adını masaya koyması siyaseten bence çok ciddi ve vahim bir hatadır. Kılıçdaroğlu’na bu yanlışı da bence birileri yaptırdı. CHP’nin stratejik hataları bence altılı masayla başlıyor. CHP bu mücadeleyi tek başına verip, diğer partilerle masa kurmadan iş birliğine gitseydi, yüzde 0,5 bile oyu olmayan kimi partilerle eşit şartlarda masaya oturmak zorunda kalmazdı." diyerek eleştirdi.