Latif Şimşek'ten dikkat çeken yorum: Erdoğan, arı kovanlarına çomak soktu!

tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konu olan gazeteci Latif Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmasıyla ilgili "Erdoğan, arı kovanlarına çomak soktu, Türkiye için yapılması gereken çok önemli konularla ilgili başlangıçlar yaptı" dedi.

Gazeteci Latif Şimşek, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Şanghay İşbirliği Örgütü'nün Semerkant Zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Şimşek "Erdoğan bu kritik dönemde NATO'ya 'ya benimle adam gibi müttefik ol, bir taraftan ben senin müttefikken Yunan adalarına üst kurup bana sopa sallama' diyor. PKK’ya yardım edeceksin, Yunanistan’a destek vereceksin, Kıbrıs Rum Kesimi’ne destek vereceksin. Türkiye’nin ne kadar uluslararası sorunu varsa düşmanlarının yanında yer alacaksın, Türkiye 'F-35’leri vermiyorsan Rusya’dan uçak alıyoruz' deyince 'Amerika’nın hasımları yasasına dahil olursun' diyeceksin. Erdoğan, arı kovanlarına çomak soktu, Türkiye için yapılması gereken çok önemli konularla ilgili başlangıçlar yaptı. Ege sorunu da buna dahildir. Çin’le, Rusya’yla iyi ilişkiler içine girmesi alternatifsiz kalmamak için iyi bir yoldur. ABD, NATO, AB'nin Türkiye'yle ilgili önemli sorunlarda nasıl tavır takınacağını bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.