Oğlundan dayak yiyen bir hâkimin dramı!

Yıllarca çocuk suçlarına baktı. Binlerce karar verdi. Ama son yaşadığı olay bir “evlat suçuydu.” Bu defa kendisi yargı karşısındaydı. Ama karar verici değil karar bekleyen bir hâkim olarak...

Hayat insanların karşısına farklı farklı olaylarla çıkabiliyor. Hiç olmaz dediğiniz bir olay birdenbire hayatınızın odak noktasına oturabiliyor. Ve o zaman belki de hayatın gerçekleriyle karşılaşıyorsunuz...

O verdiği bazı kararlarla çok tartışılan bir hakimdi. Yıllarca İstanbul Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde aile içi dramlara şahit oldu. Sayısız karara imza attı. Özellikle Ümraniye’de 2014 yılında arkadaşlarının bir lirasını zorla alan 16 ve 15 yaşındaki iki çocuğa verdiği 10 yıl hapis Türkiye’nin gündemi olmuştu.

Hâkim E.D. geçtiğimiz yıllarda emekli oldu. Emekli olduktan sonra hâkim savcı lojmanlarından ayrılıp Maltepe Zümrütevler’de ailesiyle birlikte yaşamaya başladı. Artık emekliliğin tadını çıkarmak istiyordu. Yazıma konu olay ise geçtiğimiz günlerde yaşandı.

Emekli Ağır Ceza Başkanı’nın 30’lu yaşlardaki oğlu Y.D. babasından para istedi. İddiaya göre, emekli ağır ceza reisi D., oğluna para vermek istemedi. Baba-oğulun tartışması büyümüş, hararetlenmişti.  

HÂKİM BABASINI DÖVÜNCE TUTUKLANDI

Babasından ret cevabı aldıktan sonra sinirlerine hakim olamayan Y.D., babasını darp etti. Babası hastaneye kaldırılırken D., Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından gözaltına aldı. Emniyette ifade veren Y.D.’nin suçlamayı kabul ettiği ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen Y.D. çıkarıldığı Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce “Üst soydan akrabayı kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OĞLUYLA MAHKEME KORİDORUNDA KARŞI KARŞIYA

Ömrünü adliye koridorlarında ve mahkeme salonlarında geçiren hâkim bir baba, şimdi oğluyla karşı karşıya. Tek farkı ise bu defa adliyede müşteki olarak yer alacak olması.

Bakalım emekli hâkim E.D. oğlundan şikayetçi mi olacak yoksa şikayetinden vazgeçerek oğlunun cezaevinden çıkmasını mı sağlayacak?

Bu konuyu takip etmeyi sürdüreceğim.