Savcı ve doktorun yol verme kavgası bakın nasıl bitti?

Bir savcı ve bir kalp doktoru yol verme kavgası yüzünden tartışmaya başladı. Konu yargıya taşındı. Bakın savcı ve doktor nasıl uzlaştı? Bunun sonucunda kimler mutlu oldu?

Hep yargıdan olumsuz haberleri mi konuşacağız? Güzel şeyler de olabiliyor. Bir anlık sinir, gerginlik olayları başka yerlere taşıyabiliyor.  Ama bazılarının sonu gerçekten keyifle bitiyor. Yazımın sonu da mutlulukla biten bir hikâye...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı Hakan T., Kadıköy Yeni Sahra’da seyir halindeyken bir anda kendini bir tartışmanın içerisinde buldu. Yol verme tartışması bir anda büyüdü. Araçtan inen kişi savcının üzerine yürüdü. Kendini tanıtan savcı Hakan T. hemen emniyet birimlerine bilgi verdi.

DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

Olay yerine gelen polis, savcıyla tartışan kişiyi gözaltına aldı. Bu kişi kendisinin kalp doktoru olduğunu beyan etti. Savcı şikâyette bulunmuştu. Doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Doktorun bir anlık siniriyle başlayan kavga yargıya taşınmıştı. Belki de yıllar sürecek bir dava başlamak üzereydi.

Doktorun avukatı, savcı Hakan T.’yi ziyaret etti. Müvekkilinin yaptığının doğru olmadığını ve uzlaşmak istediklerini söyledi. Savcı T. de olayın daha fazla büyümesini istemiyordu. Bu arada Hakan T. o anda koridordan geçen bir avukata seslenerek içeriye buyur etti. Avukata “Nerelisin?” diye sordu. Ağrılı olduğunu söyledi. “Sizin köyde çocukların kışlık malzeme olarak neye ihtiyaçları olduğunu sorar mısın?” dedi.

KIŞLIK BOTA İHTİYACIMIZ VAR

Avukat hemen Ağrı Yücekapı Beldesi İlköğretim Okulu müdürünü arayarak neye ihtiyaçları olduğunu sordu. Müdür, çocukların kışlık bota ihtiyaçları olduğunu belirtti. Okulda 60 öğrenci vardı. 30 kız 30 erkek. Doktorun avukatı da “Biz gerekeni yapmaya hazırız savcım” deyince uzlaşma sağlandı.

Savcı Hakan T., "Çocuklara botları alın, ben de şikâyetimi geri çekiyorum” dedi. Hemen okul müdürüyle irtibat sağlandı. Çocuklar bir mağazaya götürüldü. Hepsine yeni birer kışlık botlar alındı. Tüm okul mutlu olmuştu. Soğuk Ağrı havası bir anda çocukların içini ısıtmıştı.

EN MUTLU AĞRILI MİNİKLER

Savcı Hakan T. de hemen gereğini yaparak şikâyetini geri çekti. Uzlaşma sağlandı. Günün sonun da en kârlı Ağrılı minikler çıktı.

Savcı Hakan T.’yi gerçekten kutluyorum. Örnek bir davranışta bulunarak, belki de yargı kararıyla yapılamayacak böylesine anlamlı ve vicdanlı bir karara imza attığı için. Ne güzel dimi; savcı mutlu, doktor mutlu bir de üstüne 60 çocuk mutlu. Keşke tüm yargı kararlarının sonu böylesine mutlu ve vicdanlı bitse...