Sivilcelere karşı çay ağacı uçucu yağı

Başlarda pek anlayamadım,salgın nedeniyle stres altında olduğumu o yüzden ağız çevremde ve çenemde sivilcelerin oluştuğunu sandım... Gün geçtikçe mevcut duruma alışıp adapte oldum fakat sivilceler geçmesi gereken yerde daha da fazlalaştı...Oysa ki çalışırken maske ve bone taktığımdan artık makyaj bile yapmıyordum. Cildimin gün geçtikçe güzelleşmesi gerekmez miydi? Cildim nefes alıyordu???

İşte aydınlandığım anlardan biri daha. Makyaj yapmıyordum ama ilk günden beri maske savunucusu biri olarak maskemi hep taktım. Sadece sorunum maske altında kalan bölgeydi ve nefes almıyordu...

Uzmanların tüm önerilerine uygun hareket etsem de maskemi sık sık değiştirsem de olmuyordu. Danışanlarım da aynı benim gibi ağız ve çene bölgesinde yaşadıkları sivilce sorununu yaşanan stresli döneme bağlıyorlardı...

Artık birçok ilde sokağa çıkarken de maske takmamız şart ve bu bir süre daha devam edecek. Bundan dolayı cildimize ayrı bir özen göstermemiz gerekiyor. Ben sabah akşam cildimi Keçisütü ve Aynısefa sabunlarıyla dönüşümlü yıkıyorum. Cildimi hem derinlemesine temizleyip hem de yatıştırıcı özelliğe sahipler.

Çay ağacı içerikli ürünleri tonik olarak tercih ediyorum. Çay ağacı yağı sivilcelerin leke bırakmasına da engel oluyor. Elinizde böyle bir ürününüz yok ise her fırsatta evinizde olsun dediğim gülsuyu içerisine çay ağacı uçucu yağı ekleyip kullanabilirsiniz. Geceleri yatmadan çay ağacı uçucu yağını bir kulak çubuğuna damlatıp direkt sivilce üzerine uygulayabilirsiniz. Fakat her sivilce için ayrı pamuk kullanın ki dağılmasın.

Evinizde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz birkaç tarifim var sizler için...

Sivilceli ciltler için arındırıcı çay tarifi

1 fincan kaynamış su

1 tatlı kaşığı kara hindiba

1 çay kaşığı altınotu

Bitkilerinizi demliğinize alın ve üzerine kaynmaış su ilave edin. Ağzı kapalı şekilde 7 dakika demledikten sonra günde 2 defa tercihen aç karnına tüketin.

Sivilceli ciltler için cilt maskesi

Antibakteriyel özelliği olan bal cildin nem dengesini sağlarken aynı zamanda yatıştırıcı özelliğinden dolayı özellikle benim bu dönemde yaşadığım sivilce sorununa oldukça iyi geldi.

1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı yeşil kil
2 damla çay ağacı uçucu yağı
2 damla lavanta uçucu yağı

Herhangi bir kasenin içerisinde tüm malzemeleri karıştırın ve fırça yardımıyla cildinize ince bir tabaka şeklinde uygulayın. 10-15 dakika bekletip ılık su ile arındırın. Bu maskeyi sadece sivilce oluşumu olan bölgeye de uygulayabilirsiniz.Haftada bir gün yapılmasını öneririm.