Süper Kupa’nın gölgesinde Adana Demirspor galibiyeti

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 31.haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor’u konuk etti. Açıkçası, Galatasaray  ile oynanacak Süper Kupa maçına U-19 takımıyla çıkma konusunun gölgesinde oynanacak maçta Fenerbahçe’nin nasıl bir oyun sergileyeceğini merak ediyordum. Sarı-lacivertliler, beklentilerin çok üzerinde iyi bir oyun ortaya koyarak baskılı ve istekli başladı.

Süper Kupa’nın gölgesinde Adana Demirspor galibiyeti - Resim : 1

Özellikle orta sahada ne yapacağı merak edilen Zajc – Krunic ikilisi iyi bir mücadele koyarak, göbeği güçlü tuttu. Fenerbahçe, Adana Demirspor’a neredeyse top yaptırmayıp rahatça pozisyonlara girdi. Burada Fenerbahçeli futbolcuların çerçeveyi bulamadığı pozisyonların ardından Djiku duran toptan bulduğu golle maçta 1-0 öne geçti.

Süper Kupa’nın gölgesinde Adana Demirspor galibiyeti - Resim : 2

İRFAN CAN, ADANA DEMİRSPOR’U MAÇA ORTAK ETTİ

Fenerbahçe’nin maçı koparması beklenirken kaleci İrfan Can Eğribayat’ın yaptığı büyük hata sonucu maçta varlığı olmayan Adana Demirspor, Balotelli’nin fırsatçılığını konuşturarak attığı golle maçta eşitliği yakaladı.

Süper Kupa’nın gölgesinde Adana Demirspor galibiyeti - Resim : 3

İRFAN VE DZEKO ORTAKLIĞI GOLÜ GETİRDİ

Maçın ikinci yarısı ilk yarıya göre daha hareketli geçti. Fenerbahçe, maçın 51.dakikasında İrfan Can Kahveci’nin top toplayıcı çocuktan aldığı topu oyuna hızlı sokması sonucu savunma arkasına sarkan Edin Dzeko, golcülüğünü konuşturarak attığı golle Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi.

Süper Kupa’nın gölgesinde Adana Demirspor galibiyeti - Resim : 4

TADIC İNANILMAZ BİR FUTBOLCU

 Adana Demirspor, bu golden sonra beraberliği bulmak istediği sırada 70.dakikada Dusan Tadic, sahneye çıktı. Atılan uzun top sonrası A. Demirspor kalecisi Vedat’ın kafayla indirdiği topu Mendoza’dan kapan tecrübeli futbolcu topu yaklaşık 45 metre mesafeden Adana Demirspor ağlarına göndererek skoru 3-1’e getirdi. Gerçekten izlediğimde böyle bir futbolcuyu izlediğimiz için çok şanslı olduğumuzu bir kez daha hissettim.

Süper Kupa’nın gölgesinde Adana Demirspor galibiyeti - Resim : 5

ADANA DEMİRSPOR MAÇA TUTUNMAYA ÇALIŞTI

Adana Demirspor, geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve Fenerbahçe’nin üzerine gidip Yusuf Barasi’nin attığı golle skoru 3-2’ye getirdi. Tam Fenerbahçe için maçın zora gireceği düşünülürken Serdar Dursun, 85.dakikada attığı golle skoru 4-2 olarak tayin etti. Fenerbahçe, bu galibiyetle şampiyonluk yarışına devam etti. Şimdi gözler 7 Nisan’daki Süper Kupa maçına çevrildi.

Süper Kupa’nın gölgesinde Adana Demirspor galibiyeti - Resim : 6

SÜPER KUPA MAÇINA DAİR

Olağanüstü genel kurulda alınan karar sonrası Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçına U-19 takımıyla çıkmak istemesini anlamsız buluyorum. Çünkü gelecek 2 sezon Ziraat Türkiye Kupası’na çıkmama kararı almak bir aksiyonken 90 dakika mücadele edip kupa kazanma şansınız varken bu maça çıkmamayı doğru bulmuyorum. Fenerbahçeli çoğu taraftar da maça A Takım’la çıkılması gerektiğini düşünüyorlar, ben de maça çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Bakalım neler olacak.