Süper Lig'in ilk haftası

Futbol severlerin heyecanla beklediği Trendyol Süper Lig, 11 Ağustos Trabzonspor ve Bitexen Antalyaspor’un mücadelesiyle başladı.

Gergin başlayan Süper Lig’in ilk haftasından kırmızı kartlar gösterilmeye başlandı. İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep ve Başakşehir’e toplam beş kırmızı kart gösterildi. İlk haftadan beş kırmızı kart gösteren hakemler bu yıl kolay kart çıkarabileceklerinin mesajını vermiş oldu. Yedi takım galibiyet sevinci yaşarken, altı takım ise berabere kaldı. Diğer yedi takım da puan alamadan ilk haftayı tamamladı.

Kıran kırana geçen mücadeleler ilk haftadan büyük ses getirdi. Galatasaray’ın golsüz biten maçı, Atakaş Hatayspor’un, Pendikspor’a beş gol atması ve Fenerbahçe’nin gündem olan “penaltı mı” sorusunu sorduran pozisyonuydu.

İLK HAFTA

Fenerbahçe’nin ilk maçı Şükrü Saraçoğlu’nda gerçekleşti.

Sezonun ilk gol açılışını Edin Dzeko maçın üçüncü dakikasında attı. Maça iyi başlayan sarı lacivertliler çok geçmeden ikinci golü de buldu. Skor 2-0’ken maçın ilk dakikalarında Alexandru Maxim’in ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve mücadelenin 23. dakikasında takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe ise bir kişi eksik olan rakibine karşı oyununu kabul ettirmeye çalışırken oyunun temposu bir anda değişti.

Maçın son dakikalarında ise Gaziantep oyuna sarılıp beraberlik şansına tutunmaya başladı. Gol arayışında olan Gaziantep F.K. 90+6. dakikada Dusan Tadic’in koluna topun çarpması sonucu penaltı beklendi. Gerginliği son dakikalara kadar hissedilen maçta en çok konuşulan pozisyon oldu. Haftanın konusu olmaya bile adaydı. Merkez Hakem Kurulu ise pozisyonun penaltı olup olmadığının cevabını futbol severlere verdi.

KURAL

“Takım, oyuncu topa vurduğunda vurduğu top takım arkadaşının eline değdiğinde-çarptığında biz bunun cezalandırılması gereken pozisyon olduğunu düşünmüyoruz, yani devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye birebir aynı pozisyon MHK toplantısında konuşuldu.

POZİSYON

Fenerbahçe defansı topu dışarı çıkarmaya çalışırken top Dusan Tadic’in sol eline çarpıyor. Gözler ise maçın hakemi Abdulkadir Bitigen’e çevriliyor. Hakem son düdüğü çalarak kuralı uygulamış oluyor. Böylelikle Fenerbahçe sezonun ilk mücadelesinde kendi evinde 2-1 galip geliyor.

Belki de şu ana kadar eski hakemlerin hem fikir olduğu sınırlı pozisyonlardan biri olabilir.

Trendyol Süper Lig; tartışmalı pozisyonlar, gösterilen kartlar ve beklenmeyen skorlarla son buldu.

Atakaş Hatayspor haftanın en çok gol atan takımı olup haftayı lider olarak tamamladı.