tv100'de tarihi anlaşmaya ilişkin çarpıcı yorumlar

Dünyanın konuştuğu İstanbul'daki tahıl koridoru anlaşması tv100'ün Gündeme Dair programında masaya yatırıldı. Programın konuklarından Barış Yarkadaş ve Berhan Şimşek'in anlaşmaya ilişkin yorumları dikkat çekti. Yarkadaş, 'Bu işin prestijinden faydalanacak olan birinci ülke Türkiye' dedi. Şimşek ise, Dün atılan imzanın ötesinde bu Rusya-Ukrayna-Türkiye ilişkisinin temelinde yatan Montrö Anlaşması’dır.' ifadelerini kullandı.

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, Gazeteci Latif Şimşek, CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek ve Siyaset Bilimci Doğan Çağlar, tv100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk oldu.

İstanbul'daki tahıl koridoru anlaşması

Programda, dün tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu ve takdirle karşıladığı İstanbul'daki tahıl koridoru anlaşması değerlendirildi. 

Programın konukları, Türkiye'nin öncülük ettiği tarihi anlaşmayla ilgili çarpıcı yorumlar yaptı.

Yarkadaş: Bu işin prestijinden faydalanacak olan birinci ülke Türkiye

Yarkadaş,  'Bu anlaşmanın Türkiye’de yapılması önemli. Bu işin prestijinden faydalanacak olan birinci ülke Türkiye, ikincisi ise Rusya. Çünkü Rusya bu anlaşmayla birlikte Avrupa’nın kendisine koyduğu ambargoyu delmiş oldu.' şeklinde konuştu.

Şimşek: Rusya-Ukrayna-Türkiye ilişkisinin temelinde yatan Montrö Anlaşması’dır

Berhan Şimşek ise 'Yapılan tahıl koridoru anlaşmasının Dolmabahçe’de imzalanmış olması dış politikanın yıllardan beri süregelen zafiyetlerine merhem olmuştur. Dün atılan imzanın ötesinde bu Rusya-Ukrayna-Türkiye ilişkisinin temelinde yatan Montrö Anlaşması’dır.' yorumunda bulundu.