Cem Kaya'dan dikkat çeken açıklama: Bu bir ekonomik meydan okuma!

tv100'ün ekranlarının ses getiren programı Eşit Ağırlık'a konuk olan Av. Cem Kaya ekonomik modelle ilgili “Bu bir ekonomik meydan okuma, Recep Tayyip Erdoğan ‘ben faizi indireceğim’ diyor. Üretim, istihdam, büyümeyi kendine şiar ediniyor." ifadelerini kullandı.

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin ve Hukukçu-Akademisyen Prof. Dr. Celal Erbay; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Ekonomik modelle ilgili Kaya “Bu bir ekonomik meydan okuma, Recep Tayyip Erdoğan ‘ben faizi indireceğim’ diyor. Üretim, istihdam, büyümeyi kendine şiar ediniyor. Kazanırsa 85 milyon kazanacak. Reisicumhur bunu 30 Ağustos’ta da ifade etti. Kaybederse millet gerekeni sandıkta yapacak, bunu herkes biliyor. Cumhurbaşkanımız faizi arttırırdı 25’e, zaten dünyada konjonktürel bir kriz var. ABD’de arttırıyor, 'ben de bunu arttırmaya mecburum' derdi. Dolar 18 TL’lere çıkmazdı. Cumhurbaşkanımız neden stratejik bir karar aldı? Çünkü bu kendisinin bir meydan okumasıdır. Günahıyla, sevabıyla milletimiz bunu takdir edecektir." ifadelerini kullandı.