Ülkemizde oynanan futbol

Amatör branşlarda genel olarak iyi oynuyoruz ama söz konusu futbol oldu mu moraller bozuluyor.

Eskiden futbolun seyir zevki daha fazlaydı. Taraftarlar ülkemizde oynanan futboldan keyif alıyordu. Futbol dünyada en çok izlenen spor branşı bu nedenle rekabet etmek zorlaşabiliyor. Çağı yakalamak gerekiyor. Ülkemizde oynanan futbol bu rekabetin gerisinde kaldı. Dünyada oluşan bu haksız rekabete yetişmemiz şu an çok zor gözükse de imkânsız değil.

Milli takıma gelecek olursak, zaman zaman iyi oynuyoruz, bazı zamanlarda oynamayı unutuyoruz.

A Milli Futbol Takımı’mızın istikrarsız oynamasının, kazandığı halde eleştirilmesinin oynadığı futboldan olduğunu düşünüyorum. Önceden mücadele son dakikalara kadar hissedilirdi. Nefes kesen maçlarda seyirci “Hâlâ kazanabiliriz” derdi.

Şimdi ise durum farklı.

Maçı son dakikasına kadar kazandıracak oyuncularımız yok.

Ülkemizde oynanan futbol - Resim : 1

MİLLİ TAKIMIN HIRSI NEREDE?

Artık yetenek değil, oynayan oyuncu değil sanki isimler A Milli Futbol Takımı’na alınıyor gibi.

Maçlarda da isimlerin yetersiz olduğunu görüyoruz. İsimler top oynamıyor. Milli takımımızın oyuncuları mücadelesini yeteri kadar vermiyor. Sanki öğrenilmiş bir çaresizlik var. Takım maç esnasında sahada yürümemeli. Mücadele etmeli ve son dakikaya kadar topun peşinden koşmalı. Maçın son saniyesinde skor değişebilir.

Takımda ciddi şekilde tükenmişlik var. Maçı kazanıp kazanmayacağı herhangi bir rakip takım fark etmeksizin, daha ilk dakikalarda anlaşılıyor.

Güçlü takımlara karşı iyi oynarken güçsüz takımlara karşı daha az efor sarf ediyorlar ve sonra yeneriz dediğimiz ülkelere karşı yeniliyoruz. Maçı kafada bitirmek diye bir olay var. Bazen olumlu sonuçlandığı gibi olumsuz da sonuçlanabiliyor.

Milli Takım’ımız maçı kafada bitirmek yerine oynasalar belki sonuç daha farklı olur. Futbolseverler de Milli Takım’larıyla gurur duyabilirler. Milli Takım’ın başarısızlıkları oyuncuları da ciddi etkiliyor.

Peki bu başarısızlık nasıl son bulacak? Kazanmanın bile yeterli olmadığı takımda problem tam olarak ne?

Ben kısa bir cevap verebilirim. Ülkemizin birçok yerinde iyi oynayan futbolcular var. Tek eksikleri popülerlikleri az ve isimleri yeteri kadar duyulmadı. İsimleri Milli Takıma almak yerine onları alabilirler.

Ülke puanı evet çok önemli ama A Milli Takımı’mızın da artık eski ruhunun geri gelmesi gerekiyor. Son ana kadar mücadele edip kazanmak için oynamalılar.

Oynamak için değil…