Vücudunuzu tatile hazırlamak için pratik öneriler

Belki tatil planları yapıyorsunuz belki de haftanın son iş gününde yola çıkmak için son hazırlıklarınızı yapıyor olabilirsiniz... Daha netleşen bir tatil programım olmamasına rağmen ben vücudumu ve saçlarımı tatil için hazırlamaya başladım ve tabii ki kendim için yaptığım hazırlıkları sizinle de paylaşmak istiyorum

Mükemmel bronzlaşmanın ilk yolu vücudunuzu ölü derilerden arındırmak ile başlıyor. Haftalık yapacağınız bitkisel vucut keseleri pürüzsüz bir ten vaadi sunmasının yanında uzun süreli harika bir bronzluğun da temelini oluşturuyor. Aynı zamanda bacaklarınızın sıkılaşması ve selülit görüntüsünün azalmasına etkisi ise işin artısı diyebiliriz.

Arındırıcı vücüt kesesi

3 yemek kaşığı susam yağı

50 gr pirinç unu

25 gr mısır unu

20 damla portakal uçucu yağı

10 damla lavanta uçucu yağı

Vücudunuzu tatile hazırlamak için pratik öneriler - Resim : 1

Tüm malzemeleri cam bir kavanozun içerisinde karıştırın yapısı size katı gelir ise susam yağı veya zeytin yağı eklemesi yapmanız mümkün olacaktır. Haftalık olarak uygulanabilir. Ben tatil öncesinde 2-3 gün arka arkaya uygulama yapıyorum. Duşa girdiğinizde önce vucudunuzu hafifçe ıslatın ve yeterli miktardaki karışımı dairesel hareketlerle vucudunuza uygulayıp durulayın. Uygulama sonrasında ben bolca hindistan cevizi yağı ile nemlendirme yapmayı da yaz aylarında çok seviyorum evinizden eksik etmeyin derim.

Hızlı bronzlaştırıcı güneş yağı

Saatlerce güneşin altında kalmayı sevenlerden değilim zaten uzmanlarda özellikle güneşin dik geldiği anlarda güneş banyolarını önermemekteler. Bronz ten sevenlerden olduğum için gün içerisinde 10-15 dakikalık güneş banyoları benim için oldukça yeterli oluyor. Çok hassas bir cilde sahip iseniz size tavsiyem, vereceğim tarifi tatilin ilk gününde kullanmamanız olacaktır.

30  gr kakao yağı(katı formda olanları tercih ediniz)

30  gr hindistan cevizi yağı

20 gr ceviz yağı

20 gr susam yağı

20 gr havuç yağı

20 gr avokado yağı

20 gr kayısı yağı

Onarıcı saç bakım yağı

Saçlarımız güneş, deniz ve havuz suyundan oldukça olumsuz şekilde etkilenmekte, bu nedenle tatil öncesinde önlemlerimizi almakta fayda var. Ne yazık ki yıpranmış saçı eski haline döndürmek çok daha zor olmakta.

Vücudunuzu tatile hazırlamak için pratik öneriler - Resim : 2

Onarıcı saç bakım yağımızı haftalık bakımlar halinde uygulayabileceğiniz gibi aynı zamanda deniz ve havuz sonrasında da saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

1 yemek kaşığı sheabutter(karite yağı)

1 yemek kaşığı baobab yağı

1 yemek kaşığı karpuz çekirdeği yağı

1 yemek kaşığı jojoba yağı

10 damla menekşe uçucu yağı

5 damla sandal ağacı uçucu yağı

Tüm malzemelerinizi koyu renkli bir şişenin içerisinde karıştırın. Haftada 2 gün duştan önce ortalama 30 dak -1 saat öncesinde saçlarınıza dipten uca yeterli miktarda uygulayın. Daha sonrasında saçınızı uygun bir şampuan ile yıkayınız.