Beşiktaş'ta beklenen son: Şenol Güneş istifa etti, Çebi kongre kararı aldı!

Sevgili okurlar, Beşiktaş UEFA Konferans Ligi D Grubu 2.hafta maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaştı. Siyah-beyazlılar 2-0 öne geçtiği maçta rakibine 3-2 yenildi. Haliyle bu yenilgi taraftarları hem kızdırdı, hem de üzdü. Maçın ardından taraftarlar futbolcular ve yönetime büyük tepki gösterdi. Protesto, taraftarın en doğal hakkıdır.

Yaşananların ardından Beşiktaş yönetimi kendi içinde 4 saat bir süren toplantı yaptı. Teknik direktör Şenol Güneş de Başkan Ahmet Nur Çebi ile görüştü.Sonra beklenen sonlarında yaşandı, ilk olarak Şenol Güneş istifa etti, yönetim yaptığı açıklamayla olağanüstü seçimli genel kurula gidileceğini açıkladı.

TRANSFER SÜRECİ YIPRATTI

Beşiktaş'ın böyle bir durum yaşayacağı ise açıktı. Olanlar bir anda yaşanmış şeyler değil. Ceyhun Kazancı'nın görevini bırakmasının ardından bir süre sonra Serhan Çetinsaya görevini bırakmıştı. Bu iki ismin görevi bırakmasının ortak noktası transfer. Beşiktaş'ın yaptığı transferlerle bakınca kadro mühendisliğinin hatalı olduğunu futbolu bilen herkes görür.

HAZIR OYUNCULAR ALINMADI

Özellikle yapılan transferlerin neredeyse hiçbiri hazır değil. Bailly, Chamberlain, Rebic, Jean Onana ve Amartey, ilk 11'de oynayacak düzeye gelemedi. Haliyle yönetim Şenol Güneş'ten bu futbolcuları hazırlamasını bekledi ama olmadı. Şenol Güneş'in de bu süreçte hataları olmuştur. Özellik ilk 11 seçimleri maçların dinamiğine göre seçilmedi, haliyle takım sahada beklenen performansı veremedi.

YENİ YÖNETİMİN İŞİ ZOR

Beşiktaş'ta yeni göreve gelecek yönetimi zorlu bir süreç bekliyor. Taraftara umut aşılanması ve gereken hamlelerin yapılması gerekiyor. Sonra bozuk kadro mühendisliğinin düzeltilmesi şart. Yeni gelecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum.