Depremzedeleri soymaya çalışan hırsız nasıl yakalandı?

Depremzedeler bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken diğer yandan da hırsızlıklarla mücadele etmeye çalıştı. Bakın Adıyaman’da bir depremzede evine giren hırsızı nasıl yakalattı?

Türkiye 6 Şubat’ta yaşanan iki ayrı depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem bölgelerinde vicdanları kanatan öyle şeyler yaşandı ki insanın eli bazen yazmaya bile gitmiyor. Şimdi onlardan birini anlatmaya çalışacağım.

Olayın yaşandığı yer Adıyaman. Depremden dört gün sonra... Şehir yerle bir... İnsanlar acı içerisinde koşuşturuyor, yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Ama orada fırsattan istifade koşturan birileri daha var. Vicdansız hırsızlar! Enkazlardan ne çalarım diye deprem yaşanan şehirlerde cirit atıyorlardı. Polis kısa sürede bu konunun üzerine eğilmeye başlamıştı.

KENDİNİ RİSKE EDEREK EVİNE GİRDİ

Adıyaman’da yaşayan Kadir Korkmaz’ın da evi hasar görmüştü. Deprem anında panikle evlerini terk etmişlerdi. Birçok şeye ihtiyaç vardı. Yardımlar yeni yeni gelmeye başlamıştı. Az hasar gören evinden alması gereken eşyalar vardı. Hava soğuk, kar atıştırıyordu. En azından giyecek bir şeyler almalıydı. Kendisini riske ederek evin içine girdi.

Korkmaz bir anda evin içerisinde birini gördü. Üzerindeki silaha davranarak hırsızın üzerine doğru koşmaya başladı. Bir el ateş etti. Hırsız panikle evi terk etmişti. Korkmaz hırsızı bertaraf etmeyi başarmış, hırsızlığı önlemişti. Bu onu o kadar çok üzmüştü ki... İnsanlar canlarıyla uğraşırken, kansız hırsızlar depremzedelerin mallarına göz dikmişti. Korkmaz şanslıydı. Zamanında gelmesi hırsızlığı önlemişti.

Depremzedeleri soymaya çalışan hırsız nasıl yakalandı? - Resim : 1

KİMLİĞİNİ DÜŞÜRDÜ

Hırsız kaçarken panikle kimliğini düşürdü. Kadir Korkmaz bulmuştu. Sosyal medya hesaplarından hırsızın kimliğini paylaşarak afişe etti. “Bu şahıs evime hırsızlık amacıyla girmiştir” diyerek isyanını dile getirdi. Hırsızların başkalarının canını yakmasını istemiyordu. Korkmaz’ın bu paylaşımını Adıyaman emniyeti fark etti.

Adıyaman Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bu kimliğin sahibini tanıyordu. Daha önce 24 adet suç kaydı bulunan Hacı Yücel’di. Milletin malını gasp etmeye çalışan Yücel kısa sürede yakalanmalıydı. Hemen çalışma başlatıldı. Hırsızın olabileceği tüm noktalar kontrol altına alındı. Hacı Yücel, 15 Şubat günü yakalanarak gözaltına alındı. Korkmaz emniyete davet edildi. Şikayetçi olması üzerine Hacı Yücel tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOSYAL MEDYANIN DOĞRU KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ

Hırsız Hacı Yücel, polisin o kargaşada kendisini bulamayacağını düşünerek belli ki rahat hareket ediyordu. Depremin ilk günleriydi sonuçta. O kaosta kim bir hırsızın derdine düşecekti? Öyle bir düştü ki Adıyaman polisi, o kadar acının, yardım talebinin arasında o aşağılık hırsızı yakalamayı başardılar. Birilerinin bir daha canını yakmasının da önüne geçmiş oldular. Büyük afetlerde yardım konusunda sosyal medya büyük bir önem taşıyor. Bu olayda da yine sosyal medyanın doğru kullanılması hırsızı yakalattı. Doğru kullanılırsa sosyal medya çok önemli bir yardımcı.