Ey hakemler kendinize çeki düzen verin!

Sevgili okurlar, Türkiye’de futbola olan ilgi malumunuz. Hafta sonu futbolseverlerin tek isteği, tribündeki takımlarının güzel futbolla, bol gollü galibiyet alması. Kısaca futbolseverler mutlu olmak için maçları izliyor. Ancak gel gelelim ki ülkemizde maçtaki güzel şeylerden çok hakem kararlarını konuşuyoruz.

VAR’DA ART NİYET VAR

Hakemler gözümüzün içine bakarak futbol oyun kuralı içinde faul olan veya olmayan pozisyonlarda doğru kararı vermiyor. Eski dönemlerde olsa “Görmediği için çalmadı”, “Hata yaptı” derdik. Ancak VAR sistemi denilen bir sistem var. Ancak Türkiye’deki bu sistem art niyetli hakemler tarafından zarar görüyor. Biz ekran başında izlerken bir pozisyonun penaltı olduğunu görüyoruz, ne hikmetse VAR’daki hakem arkadaşlar, daha çok kamera açısı olmasına karşın görmüyor, saha içindeki meslektaşlarını uyarmıyor. Keza saha içindeki hakem de görse bile düdüğünü ağzına götürmekten imtina ediyor.

HAKEMLER NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Buradan hakemlere seslenmek istiyorum. Ne yapmaya çalışıyorsunuz kardeşim? Amacınız futbolseverler arasında kaos çıkarmak mı? Neden gördüğünüzü çalmıyorsunuz? Takımlar, zorlu ekonomik şartlara rağmen dünya yıldızlarını getirip futbolseverleri ekran başına kilitlerken doğru kararları neden vermiyorsunuz? 

Özellikle son yapılan zamdan sonra bir orta hakem, maça çıktığı anda 30 bin lira, VAR’daki ise 15 bin TL ücret kazanıyor. Ey orta hakem, VAR ve AVAR’daki arkadaşlar, bilerek vermediğin kararla sen haram para kazanmış olmuyor musun? Bir takımın o maçı kazanmak için verdiği alın terine ihanet etmiyor musun? Kendinize gelin sevgili hakemler. Etmeyin, eylemeyin, bırakın futbolcular oynasın biz de izleyelim.