Kanal İstanbul siyasilere yasaklansın!

Hiçbir şeyi doğru dürüst tartışamıyoruz bile. Osmanlı döneminden beri yapılıp yapılmaması gündemde olan, belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli projelerinden biri olacak Kanal İstanbul konusundaki halimize bir bakın hele! Bu konu bile siyasi çekişmeye dönüşmüş durumda.

Bir yanda ‘Biz bunu yapacağız’ diye kestirip atanlar, diğer yanda ‘Bu bir ihanettir, cinayettir’ safsatasına sığınanlar! Projeye karşı çıkanlar öyle bir noktaya geldi ki; Kanal İstanbul’un ABD donanmasının Karadeniz’e çıkmasını sağlamak amacıyla yapılmak istendiğini söyleyecek noktadalar. Ayıptır, günahtır!

Gelin şu işi mutlaka yapacağızla, istemezükçüler tartışmasından çıkaralım. Projenin eksilerini artılarını bırakalım bilim adamları tartışsın. Siyasiler bu konuyla ilgili tek laf etmesin! İş siyasete döküldükçe çığırından çıkıyor ve anlaşılmaz bir hal alıyor!

Böyle bir projenin oluşumunun arkasından onlarca bilim adamının olduğunun gerçeğini de göz önüne alarak, Kanal İstanbul’un Beştepe’de 4-5 kişi tarafından hazırlanamayacak kadar ciddi bir proje olduğunu kabul ederek bir tartışma ortamı oluşturulmalı. Televizyon ekranlarında bilim adamları bu işin eğrisini doğrusunu millete bütün detayları ile anlatmalı. Dünyadaki doğru örneklerinin neler getirip neler götürdüğü milletin önüne konulmalı.

Bütün bunlar yapılırken de AK Parti’li, CHP’li tartışmasından kaçınılmalı. Kimse bu konuyu siyasi hayatında gelmeyi hedeflediği yere ulaşma aracı olarak kullanmamalı.

O yüzden ısrarla bilim, bilim, bilim diyorum…

*****************************************************************

Namazı siyasete alet edenler

Son yerel seçimde CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Sol Parti Genel Başkanı Alper Taş öyle bir laf etti ki, eteklerdeki taşlardan bazılarını döktü. Seçim kampanyası döneminde bazı CHP’lilerin kendisine seçimi kazanmak için namaza gitmesi gerektiğini söylediğini itiraf etti Alper Taş.

Öncelikle, “Sırf seçimi kazanmak için bunu yaparsam ikiyüzlülük yapmış olurum” diyen Taş’ı yürekten kutluyorum. Ahlak zaten bunu gerektirir.

Konunun diğer boyutu ise CHP’lilerin böyle bir ikiyüzlülük içinde olmaları. Hadi çarşaflı, başörtülü kadınlara grup toplantılarında rozet takma görüntülerine alışmıştık da, ‘seçim kazanmak için namaz kıl’ ne demek yahu?

‘Zafer için her yol mübah’ dediğimiz sürece ahlaktan, vicdandan uzaklaşıyoruz, farkında değil misiniz?