Milleti kandırmayın

“FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçeğe inkar olur. Bunu yargının çıkarması ve siyasi iradenin ağırlığını koyması lazım. 26 Haziran 2009'da yasalar torba yasa olarak gündeme getiriliyor. Bu TSK ile ilgili bir kanun teklifi. Bu yasa 25 Haziran'ı 26'sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bu yasadan ise kimsenin haberi yok, bizim bundan 26 Haziran sabahı 2009'daki toplantıda haberimiz oluyor. Bahsedilen yasa teklifi askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu tamamen ne için Dursun Çiçek için. Bu olay medyada ‘AK Parti ile cemaati bitirme planı’ algısı olarak yapıldı. Sivil şahıslar her durumda askeri yerlerde yargılanmaz Özel yetkili mahkemelerde yargılanır. Kayseri'de biz bir olay yakalamıştık Hava İkmal Bölge Komutanlığı'nda astsubay yakaladık. Flaş bellek ayarlıyorlar. Burada sivillerden yardım alıyorlar. 14 Nisan 2009'da 'FETÖ ile mücadele edeceğim' dedim. Bu kanun teklifini kim hazırladı, tamamen FETÖ ile ilgili bu araştırılsın”.

Son yazımda Başbuğ’un bu açıklamalarıyla ilgili yorumlarımı sizlerle paylaşmıştım. Şimdi de Sayın Başbuğ’a birkaç sorum olacak;

*Ergenekon ve Balyoz’dan tutuklanarak cezaevine konulan komutanlar sizden neden haz etmez?

*15 Temmuz işgal girişiminden önce FETÖ’nün yayın organlarında boy gösteren Ahmet Altan, Ergenekon ve Balyoz belgeleri ile ilgili, “Siz kurtulduğunuzumu sanıyorsunuz. Bu belgelerin tamamı yabancı dillere çevrildi ve ilgili yerlere gönderildi. Artık bunları dünya biliyor. Kurtulamazsınız” dediğinde neden hiç sesiniz çıkmadı?

*2009’da çıkarılan, askerler sivil mahkemelerde yargılanacak, kanunun yanlış olduğunu ve FETÖ’nün ekmeğine yağ sürdüğünü söylüyorsunuz. Peki, 15 Temmuz’dan sonra askeri yargıdan sivile geçen kaç kişi olduğunu açıklar mısınız?

Ben söyleyeyim! Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır askeri yargıdan sivile geçen sayısı.

Neden mi?

Çünkü bunların neredeyse tamamı FETÖ’den tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kısacası Sayın Başbuğ kimse kimseyi kandırmasın!

**********************************************************************************

Kedi fare doğurdu

Haftalardır bekliyoruz CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne açıklayacak diye. O kadar iddialıydı ki, AK Parti içerisindeki bylockçu180 milletvekilinin ismini tek tek paylaşacaktı kamuoyuyla. Bir hafta önümüzdeki grup toplantısında açıklayacağım dedi. O gün geldi bu kez Suriye konusu vardı açıklayamadım, önümüzdeki hafta açıklayacağım dedi. Ve o gün geldi çattı. Herkes merakla Kılıçdaroğlu’nu dinlemeye başladı.

Kimdi bu bylockçu isimler?

Bir de baktık ki Sayın Kılıçdaroğlu isim açıklayacağına, hiç kusura bakmasın hamaset yapmaya başladı. Yani yine elde var sıfır!