Ne ekonomi ne de muhalefet, en büyük engel dalkavuklar...

Hatay Fransız işgalindeyken önce bağımsızlığını kazanmış, ardından kadim devletimizin yetiştirdiği Türkmen beylerinin çabası İle Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanmıştır. Biz Hatay’ı Suriye’den değil Fransızlardan aldık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın eski kardeşi, son yılların eli kanlı katili Beşar Esed, Rusya’nın kuklası olmuş, Putin‘in Suriye ziyaretinde kendi ülkesinde Putin ile birlikte yürümek isterken Rus askeri tarafından itilmiş, otoritesini Rusya, ABD, İran’ın eline kaptırmışken Hatay'ı alacağız demesi ‘’Sen ölmüşsün ardından ağlayanın yok‘’ deyimini aklıma getiriyor.

Esed bir diktatör müdür? Evet, babasıda kendisi de bir diktatördür. Fakat güneyimizde toprak bütünlüğü sağlanmış, milyonlarca insanın ölümüne ve göçüne sebep olunmamış, kardeşimiz Esed iken eli kanlı katil Esed olmasına, Suriye’nin işgal edilmesine, PKK, PYD, YPG'nin orda güçlenmesine sebep olanlar kimler yada nelerdir?

1945'ten itibaren bağımsızlığını kazanmış Suriye'yi sadece Esed bu hale getirmedi! Eğer mesele zalim bir diktatörü devirmek ise neredeyse tüm liderleri diktatör olan Arap ülkelerine neşteri vurup ameliyat etmek gerekmezmi? Ben en başından beri Suriye polikamızı yanlış buluyorum. Bir an önce Suriye’de diplomatik temasları kurup, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak üzere, Suriye halkını Rusya, ABD, İran, PYD, YPG ve el nusraya karşı kurtuluş savaşlarını başlatmak üzere örgütlemeliyiz! Ben eski Suriye’yi arıyorum! Esed umrumda bile değil!

Fakat Suriye’nin toprak bütünlüğü, ABD, Rusya ve İran’ın Suriye topraklarından çıkması, PYD ve
YPG'nin lağvedilmesi Suriye halkı ve Türkiye Cumhuriyeti için çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza Suriye konusunda ve bir çok konuda yalakalık eden, her attığı adımı öven, ne kadar çok yalakalık edersem ekranlarda daha çok yer bulurum, belki bana bir makam da verirler çabasındaki dalkavuklar yüzünden güneyimizde kurulan Rusya devleti Şam, Halep gibi mübarek topraklardan çıkmayacak! Bizler bir an önce Suriye ile diplomatik görüşmeleri başlatın dediğimizde Esed seviciliği yapmıyoruz!

Suriye’yi Rusya, ABD, İran işgalinden kurtaralım, PYD ve YPG'yi, El Nusrayı lağvedelim,
bağımsız toprak bütünlüğü sağlanmış halkı güvende olan bir Suriye inşaa edelim diyoruz! Hatay’ımızın CHP'li belediye başkanı Lütfü Savaş beyi de partisinin sessiz kalmasına rağmen, Esed rejimini kınayan meydan okuyan açıklamasınıda saygıyla karşılıyorum, tebrik ediyorum. Lütfü Savaş da eski AK Partili olup, Hatay halkı nezdinde bir karşılığı varken, küstürülüp CHP ye kazandırılmış bir belediye başkanı. Eski adalet bakanını belediye başkan adayı yapacağız ısrarlarından dolayı AK Partiden koparılmış, küstürülmüş bir belediye başkanı! O dönemde Antakya merkez ilçe belediye başkan adaylığına bile razıyken, o bile esirgenmiş ve CHP'nin daveti üzerine CHP’den aday olmuş, eski adalet bakanını yenmiş, son belediye seçimlerinde trajik bir oy farkıyla tekrar belediye başkanı seçilmiştir!

Şimdi biz bunları konuşmayacak mıyız? Yazmayacak mıyız? Sayın Cumhurbaşkanımıza bu yazımda sesleniyorum! 2023'e giderken sizi CHP, İYİ Parti ve diğer yeni partilerin ittifakı değil, dış güçler değil, ekonomi bile değil etrafınızdaki dalkavuklar, yalakalar zorlayacak!

Her tv programında her olanı, her yapılanı nasıl savunurum, belki beni burdan farkederde bir yerlere getirirler telaşına düşenler zorlayacak! Çünkü halk nezdinde o kadar tepki çekiyorlar ki insanlar ne diyeceğini ne yapacağını şaşırmış durumdalar! Size çizilen tablo İle gerçek tablo aynı değil! Bir an önce etrafınızda ciddi bir revizyona gidip seçimlere bu şekilde hazırlanmak gerekir.

Son olarak Hatay'a aşırı Suriye’li göçünden dolayı Türkmen nüfusu on sene içinde azınlığa düşecektir. Dünyada neler olacağını kestiremediğimiz son yıllarda buda Hatay için ciddi bir tehdittir. Suriye’li kardeşlerimizin nüfus artış oranı da bizden daha fazla! Hatta Reyhanlı ‘da vatandaşlık almış Suriyeli kardeşlerimiz ilerleyen yıllarda belediye başkanı çıkaracak çoğunluğa sahip olacaklar! Çerkez, Türkmen ve Arap vatandaşlardan oluşan Reyhanlı, Suriyeli göçünden dolayı kendi halkı başka illere  göç vermiş durumda!

Yakında nüfus çoğunluğu Suriyeli olan bir Reyhanlı ile karşılaşacağız! Devletimizin bu konuda da tedbir alması gerekir. Son sözüm Hatay bizimdir, bizim kalacak! Allah vatana millete zeval vermesin.