Trabzonlu, o hemşehrisini aklına getirmeden oy verir mi?

Bir mikro milliyetçilik lafı almış başını gidiyor.

Murat Kurum adı açıklanıncaya kadar, Cumhur İttifakı adayları arasında gösterilen kimi isimlere “kesin” gözüyle bakılıyordu. Gerekçesi ise belliydi:

“Trabzonlu da ondan.”

Ee ne olmuş Trabzonlu ise?

Ekrem İmamoğlu da Trabzonlu çünkü.”

Bir zamanlar SHP adayı Nurettin Sözen’in kazanmasında İstanbul’daki, Sivaslıların etkili olduğu söylenmişti.

Ama palavraydı tabii bu.

Bu şehirdeki Sivaslıların, Trabzonluların, Rizelilerin, Giresunluların, Tokatlıların, Samsunluların, Konyalıların, Malatyalıların bir aklı, vicdanı, mantığı yok mu? Yaşadıkları şehirde alacakları hizmetleri değerlendirme kapasiteleri, mevcut belediye başkanının nasıl hizmet verdiğini ya da vermediğini kritize edebilecek bakış açısına sahip değiller mi? Onların sandık başında tercihlerini belirleyen tek motivasyon kaynağı “hemşehricilik” mi?

Ben Trabzon doğumlu bir İstanbullunun sırf hemşehrisi diye Ekrem İmamoğlu’na oy vereceği iddiasını gerçek dışı buluyorum.

Eğer öyleyse aynı Trabzonlunun bir diğer hemşehrisini de hatırlaması, başka sorular sorması da muhtemeldir.

Misal, O 15 yaşındaki gencecik delikanlıyı. Sarışın, çalışkan, anasının kuzusu, hayatının baharındaki o vatansever genç çocuk.

Hani 11 Ağustos 2017 tarihinde Maçka kırsalında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK’lı teröristlerin saklandığı barınağı polis ve jandarma ekiplerine haber veren ve o sırada teröristlerin açtığı ateş sonucu Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit edilen çocuğumuz; EREN BÜLBÜL…

Onu katleden PKK’lılar 31 Mayıs 2018'de gerçekleştirilen operasyonda öldürüldü. Gri kategorideki "Şoreş" kod adlı Barış Coşkun ve "Berxwedan" kod adlı Bedrettin Çeliker adlı PKK’lı teröristler.

HEY ONBEŞLİ, MAÇKA YOLLARI TAŞLI…

Biliyorum Tokat ağıtı aslında ama “Kimse de demiyor ki iyi ki varsın EREN” tweeti ile kalbimizde derin yaralar açan o gül yüzlü evladımızı Maçka kırsalında şehit edenlerin siyasal uzantılarıyla pazarlık ediliyorsa o zaman durup sorulur:

“Bizim uşakların bu PKK’lılarla ne işi vardır daa?”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in haftalardır EREN BÜLBÜL’ü katledenlerin siyasal uzantısı, PKK ile organik bağlarını artık inkâr bile etmeyen DEM Partisi ile görüşüp, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için aday göstermemeleri ve oy vermeleri talebinde bulunarak iş birliği yaptıklarını bilir Trabzonlu.

Özgür Bey, DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ile görüşmesinin ardından, “Artık ilişkilerimiz şeffaf biçimde devam edecek” diyor. Tebrikler! Hiç utanmasınlar, açık açık pazarlık yapsınlar, şeffaf şeffaf…

Hava bedava, su bedava, vatan da bedava…

Ne olacak ki? Çok çok Suriye’nin kuzeyindeki PKK’lı unsurlara karşı yürütülecek askeri operasyonlar için istenen tezkereye HAYIR oyu verirler, onların Kürt Sorunu diye tanımladıkları özerkliği desteklerler, Öcalan’ın serbest bırakılmasını isterler, Diyarbakır Annelerini görmezden gelmeye devam ederler, kayyımların kalkmasını isterler… Ekrem İmamoğlu hızını alamaz Selahattin Demirtaş’a bir selam daha gönderir, olmadı miting alanında eşini de yanına alıp elleriyle zafer işareti de yaparlar…

Tabii bir de işin pratiği var… Hapisten çıkmış dağ kadroları ile dağa gitme potansiyeli taşıyan DEM-PKK sempatizanlarının İBB’de istihdam edilmesi. İmamoğlu bunu yaptı ve açığa çıkınca da bol bol çamura yattı biliyorsunuz.

Bütün bunlar yapılacak, sonra Ekrem İmamoğlu Trabzonlu öyle mi?

Hadi canım sen de…

Bakın ne demiş DEM Eş Başkanı Bakırhan tehditvari konuşmasında Trabzonluları da anarak:

"Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur.”

Huzurunuzu bozacağız, yani yeni EREN BÜLBÜLLER olacak diyor açık açık.

Yeni Halit Avcı, İsmail Şebelek, Emre Sarıtaş, Kadir Miraç Özcan, Murat Çavdar, Ali Aydın, Serdar Eyüpoğlu, Mehmet Sekban, Yaşar Karabacak, Muzaffer Hamza Çebi, Fatih Çebi, Ali İhsan Seymen, Yaşar Soytürk, Muhammed Yıldız’lar olacak diyor…

Kim mi onlar?

PKK’lıların saldırıları sonucu şehit edilen Trabzonlu gençlerimizden sadece birkaçının adı. Onların anne ve babaları, yakınları, çocukları ne diyecekler? PKK’nın siyasal uzantılarıyla aşna fişne içinde olan CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na sırf Trabzonlu diye mi oy verecekler?

Bu tehditleri savuran DEM Partisi'nin başındaki isim gibi görünse de aslında konuşan o değil biliyorsunuz; İmralı’daki bebek katili ya da Kandil’deki alçak…

Özgür Özel’e de acıyorum…

Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla sürekli PKK’lıların önünde el etek öpme halinde… Ya “Kürdistan’ın bir parçası da Türkiye’de” diyen o sopranonun elini öpüyor iki büklüm ya da DEM Eş Başkanları'nın “Size eş başkan diyesim geldi” diyerek alay etmelerini sineye çekiyor çaresiz.

Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel’den istediklerini alırlarsa PKK, DEM’e oy vereceklere işareti çakacak:

“Ekrem’e oy verin PKK’lı yoldaşlarım.”

Yok, kimse artık bu saatten sonra hemşehricilik demesin…