Üç Kuruş'un setinde gerginlik

Üç Kuruş'un setinde gerginlik

Uraz Kaygılaroğlu'nun başrolünü oynadığı Üç Kuruş'un setini terk etmesi ekipte gerginlik yarattı.

Ay Yapım'ın Çukur'un yerine Show TV için çektiği "Üç Kuruş" dizisiyle ilgili kulislerde yeni bir iddia dolaşıyor. Dizinin Kartal'ı Uraz Kaygılaroğlu'nun yönetmen Sinan Öztürk'le kavga ettiği öne sürüldü. Üç Kuruş dizisi için saçlarını sarıya boyatıp yeni bir imaja da bürünen ünlü oyuncu geçen günlerde yoğun iş programından dolayı bunalıp seti terk etti. Kaygılaroğlu'nun çok yorulduğunu söyleyerek işi bırakıp gittiği gün tekrar geri dönmediği belirtildi. Ertesi gün sete geri geldiğinde ise yönetmen Sinan Öztürk ünlü oyuncuyla tartıştı. Yaşanan gerilim işin devam etmesi gerektiği için kısa sürede tatlıya bağlandı. Yakın çevresine yeterince dinlenemediğini belirten Kaygılaroğlu'na Ay Yapım uyarı verdi. Mesai saatinde seti terk eden ya da sete gelmeyen oyuncular hakkında  tutanak tutulması gerekiyor. Ancak Kaygılaroğlu hakkında ilk kez böyle bir olay yaşandığı için tutanak tutulmadı.

Nesrin Cavadzade'nin cezai şartı yüksek

Öte yandan dizide Uraz Kaygılaroğlu'nun hayat verdiği Kartal'ın eşi Bahar'a hayat veren Nesrin Cavadzade de Yasak Elma setinde benzer bir olaya imza atmış. Haklı olduğu olay seti terk ettiği için diziden ayrılmasına neden olmuştu. Cavadzade'nin geçmişte böyle bir olayla anılmasından dolayı Üç Kuruş'ta yapılan sözleşmesindeki cezai şartın yüksek tutulduğu belirtildi.

Engin Akyürek'li Kaçış'a flaş oyuncular

Başrolünü oynadığı dizilerle Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da çok ünlü olan Engin Akyürek'in "Kaçış" dizisinin çekimleri tüm hızıyla sürüyor.  Aynı zamanda hikâyesi de kendisine ait olan 8 bölümlük dizinin senaryosunu Ali Doğançay kaleme alıyor. Yağız Alp Akaydın'ın yönettiği dizi Gaziantep ve civarında çekiliyor. Same Film ile O3 Medya'nın ortak çektiği dizinin oyuncu kadrosu merak konusu olmuştu. Engin Akyürek'e başrolde İrem Helvacıoğlu'nun eşlik ettiği diziye Onur Bay ve Adem Yılmaz ile Sezgin Uzun Bekiroğlu'nun rol aldığı öğrenilmişti. 

Usta oyuncu kadroda

Dizinin diğer oyuncuları da ortaya çıktı. Bu sezon Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın kadrosuna dahil olan usta oyuncu Levent Ülgen, fenomen projenin rafa kalkmasıyla yeni teklifleri değerlendirmeye başlamıştı. Ülgen'in Kaçış'ın ekibinde yer aldığı ortaya çıktı. Dizinin diğer öne çıkan oyuncuları arasında Aziz Çapkurt, Aras Aydın, Serkan Genç ve Leyla Tanlar da var.

İki kadın yapımcının büyük başarısı

Televizyon dünyası son dönemde iki kadın yapımcımız Asena Bülbüloğlu ve Nazlı Heptürk'ün büyük başarısını konuşuyor. İki sezondur Kardeşlerim dizisine imza atan Nazlı Heptürk'ün Star için çektiği "Kaderimin Oyunu" ikinci bölümünden itibaren 5 bandını geçerek kanalın yüzünü güldürdü. Daha önce Star için Sefirin Kızı dizisini de çeken yapımcı bir yandan yeni projeler hazırlamaya devam ediyor.

Mucize Doktor ve Sen Çal Kapımı dizisinin ardından  Asena Bülbüloğlu'nun FOX için çektiği Mahkum dizisi de ulaştığı yüksek reyting rakamlarıyla dikkat çekti. Bülbüloğlu'nun kanalla beraber risk alarak Mahkum'un ilk iki bölümünü aynı hafta yayınlama kararı başarılı bir sonuç verdi. 

Haluk Bilginer'li Baba'ya çarpıcı isim

Haluk Bilginer atv için çekilecek olan Limon Film'in "Your Honnor" uyarlaması "Hakim"in gecikmesi üzerine Ay Yapım'la anlaştı ve hemen yeni adı Baba olan dizinin çekimlerine başladı. Show TV'de ekrana gelecek olan dizinin ilk yayınlanan tanıtımı büyük heyecan yarattı. Haluk Bilginer'in Ödemiş'te yaşayan kalabalık bir ailenin reisi Emin Saruhanlı'ya hayat verdiği diziyi Çağrı Bayrak yönetiyor. Gökhan Horzum ile Ekin Atalar'ın yazdığı dizide Tolga Sarıtaş, Emin'in oğlu Kadir'e, Taner Rumeli de diğer oğlu Servet'e hayat veriyor.

Merakla beklenen dizide Servet'in eşi Münevver'i güçlü oyunculuğuyla tanınan Bihter Dinçel canlandırıyor. Münevver ve Servet'in kızlarını yani Emin'in torunu Kübra'yı ise Damlasu İkizoğlu oynuyor. Büyük bir holding sahibi olan kardeşiyle küs olan Emin, yaşanan uçak kazası faciasından sonra ailesiyle İstanbul'a geliyor ve efsane dizi Yaprak Dökümü'ndeki hikâyeleri aratmayacak olaylar başlıyor.

Şahan Gökbakar Disney'le mi anlaştı?

Netflix'in ardından  Disney Plus, Amazon ve HBO gibi yabancı dijital platformlar ülkemizdeki dizi ve film pazarına girmek için uzun zamandır çalışmalar yapıyor. Özellikle Disney ülkemizde önemli atılımlar yapmak üzere... Henüz Türkiye'de ofis açmayan ve şimdilik FOX'un yöneticileri üzerinden faaliyet  gösteren platform, Türkiye'nin önde gelen yapım şirketleri ve ünlü oyuncularıyla görüşüyor. Kulağıma gelen bilgilere göre Disney, Recep İvedik serisinin yeni maceraları için Şahan Gökbakar'la anlaşmak üzere... Ayrıca Halit Ergenç ve Hande Erçel gibi ünlü oyuncularla da proje yapmak istiyor. Bunun için çalışmalar son sürat devam ediyor. Bu gidişle önümüzdeki yıllarda televizyonlar ekran yüzü olarak ünlü oyuncu bulmakta zorlanacak.

Kubilay Aka'nın yeni projesi belli oldu

Ay Yapım'ın Show TV için çektiği "Oğlum" dizisi bu hafta sete çıkıyor. Ahmet Katıksız'ın proje tasarımına imza attığı diziyi Gökçen Usta yönetecek. Canan Ergüder, Nihal Yalçın, Timur Acar, Serhat Teoman gibi başarılı oyuncularımızı buluşturan diziye bomba bir isim katıldı. Çukur dizisinin ardından geçen yaz Cam Tavanlar dizisinde başrol oynayan Kubilay Aka "Oğlum"un kadrosuna katıldı. Yakışıklı oyuncu dizide Zeynep rolüne hayat veren Songül Öden'in kardeşini canlandıracak. Dizide Cem ve Kaan adında iki çocuğun başına gelen korkunç bir olay ve ardından ortaya çıkan sırlar etkileyici bir dille anlatılacak.

Ersoy Güler'den yeni dizi geliyor

Senaryolarını kendisinin yazdığı çok izlenen projeleriyle tanınan yönetmen Ersoy Güler'in Show TV'ye peş peşe 3 televizyon filmi çekeceğini geçen günlerde yazmıştım. Süreç Film'in yapımcılığında çekilecek ilk TV filminin kod adı "Sen ve Ben"... Güler filmi bitirdikten hemen sonra diğer 2 filme şimdilik ara verip Show TV için dizi çekecek. Yeni dizinin adı ise "Gece ve Gündüz"... Oyuncu kadrosu henüz netleşmeyen dizi İstanbul dışında çekilecek.