Cumhuriyetle hesaplaşma mı?

İçişleri Bakanlığı, pandemi nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile ilgili bir genelge yayınladı. Dikkatli olunması, çok fazla kalabalıklar oluşturulmaması konusunda uyarılar içeren bir genelge. Bunun üzerine CHP yönetimi ayağa kalktı. Neymiş, iktidar partisi cumhuriyetle ve cumhuriyeti kuranlarla hesaplaşıyormuş. Ayasofya açılırken, 15 Temmuz etkinliklerinde, Malazgirt kutlamalarında neden genelge yayınlanmamış.

Şimdi soruyorum; 15 Temmuz geçtiğimiz yıllar gibi mi anıldı? Önceki yıllarda kalabalıklar köprüde bir araya gelirken, bu yıl yapıldı mı?

Ayasofya ve Malazgirt’e gelecek olursak… Türkiye’nin her yerinde mi Ayasofya açıldı veya Malazgirt Türkiye’nin her yerinde mi kutlanıyor? Bunlar daha lokal konular değil mi? Bunları 30 Ağustos kutlamalarıyla bir tutmak ne kadar doğru?

Hem Malazgirt de bizim Atatürk de bizim diyeceksiniz, hem de insanları bu şekilde kutuplaştıracaksınız… 

Haberin Devamı

Benim anlayamadığım, 20 yıllık AK Parti iktidarında neden dün değil de bugün cumhuriyetle hesaplaşma başlatılmış olsun.

Bu yıla kadar her 30 Ağustos, ülkenin her köşesinde coşkuyla ve müthiş etkinliklerle kutlanmadı mı? Benim de defalarca katıldığım resepsiyonlar düzenlenmedi mi? O zaman cumhuriyetle hesaplaşmayanlar, bugün neden böyle bir çaba içine girsin?

Cumhuriyet ve Atatürk üzerinden tartışma açmaktan, iktidarı bunlara karşı düşman gibi göstermekten bıkmadınız mı? Kısa süre önce yaşanan ‘Hilafet’ tartışması döneminde de yazmıştım, iktidarın böyle bir gündemi, böyle bir derdi yok diye.

Bu tartışmalar yaşanırken, aklıma AK Parti iktidarının ilk yılları geliyor. Ne deniyordu? Bunlar hepimizin başını kapayacak, cumhuriyet elden gidecek, yaşam tarzımıza müdahale edilecek vs…vs…

Haberin Devamı

Aradan 20 yıl geçti farkında mısınız? Cumhuriyetimiz dimdik ayakta, ki öyle kalacak, kimsenin yaşam tarzına da müdahale eden falan yok.

Gelin bir de şöyle bakalım!

Bu ülkede, pandemi nedeniyle Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı getirilmedi mi? Kurban Bayramı’nda genelge üstüne genelge yayınlanmadı mı? Eğer CHP’nin iddia ettiği gibi olsaydı, bu kutsal günler için iktidar partisi kılını kıpırdatmazdı…