Kemal Bey Diyarbakır’da o lafı diyebilir misiniz?

İttifak masasına HDP’yi resmen dahil etmeyen ama el altından HDP ile işbirliği yapan Kemal Beyin bu siyasetine şapka çıkartılır gerçekten.

Ankara’daki liderler masasına HDP’yi dahil etmeyeceksiniz ama Diyarbakır’daki masada HDP olacak, e pes vallahi!

Değineceğim konu başka şimdilik.

"Yüreğin yetiyorsa bu lafları Diyarbakır'da söyle"

Haberin Devamı

Hatırlayınız, Kemal Bey tezkere oylamasında PKK/HDP doğrultusunda hatır oyu verdiği için kendisine yöneltilen eleştirilere Yozgat’ta gayet sert bir dille cevap verirken aynen şöyle demişti:

“ Söz veriyorum söz. Kandil denilen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kemal Kılıçdaroğlu demesinler.” Kemal Bey bu sözü söyleyeceğiniz yer Yozgat olmamalıydı. Yüreğin yetiyorsa Diyarbakır’a gitmişken orada söyleseydiniz. Masanıza konuk ettiklerinizin karşısına geçip aynı lafı deyiniz de görelim. Söz, o vakit size “İşte Kemal Kılıçdaroğlu!” diyeceğiz.

Ha, hazır Diyarbakır’a gitmişken gencecik kız ve erkek evlatları siyasi müttefikiniz HDP marifetiyle dağa gönderilen o Kürt anne ve babalarını da ziyaret ediniz.

"Kandil'i yerle yeksan edeceğim deyip, Kandil'in partisiyle iş birliği yapıyorsunuz"

Haberin Devamı

Ziyaret etmeye yüreğiniz yeterse Kandil’i yerle yeksan edeceğinize dair sözünüze de söz inanacağız.

Hem Kemal Bey merakımızı hoş görün ama sormadan edemeyeceğim: Kandil’i yerle yeksan etme sözü veriyorsunuz ama Kandil’in partisiyle de işbirliği yapıyorsunuz. Kandil ve Kandil’in partisi gücenmesin diye o evlatlarını HDP’den isteyen anne ve babalarını ziyaret etmekten kaçınıyorsunuz. Bu nemenem bir iştir, bu nasıl bir söz ve tarz bir siyasettir?

"Hani demokrat bir liderdiniz"

Bilmediğimizi sanmayınız: Zevahiri kurtarmak için Diyarbakır annelerini şahsınıza orada protesto yapılmaması veya eleştirel tepki konulmaması şartıyla ziyaret edebileceğinizi aracılar vasıtasıyla o acılı anne babalara iletmeniz hiç de hoş değil.

Haberin Devamı

Hani demokrat bir liderdiniz. İnsanların size tepki koymalarından veya HDP ile geliştirdiğiniz işbirliğinden dolayı size Kürtlerin diğer bir kesimi adına eleştiri yöneltilmesinden niye rahatsızlık duyuyorsunuz?

“Ben ziyaretinize gelirim ama bana tepki göstermeyecekseniz!” talebinize bilmem ki ne demeli?

Korkmayın.

Her türlü tepkiyi göze alarak gidin.

Oradaki acılı Kürtlerin de sesine kulak verin.

Kandil’i yerle yeksan etmek istiyorsanız Kandil’e evlatları kandırılarak götürülen o Kürtlerin asıl yanında olacağınızı deklare ediniz ki Kandil üzülsün, Kandil’in partisi rahatsız olsun.

Biliyorum ne o lafı diyebilirsiniz Diyarbakır’da ne de Kandil’i ve partisini üzecek o ziyarette bulunabilirsiniz.

Size Kemal Kılıçdaroğlu demeyelim de ne diyelim, bilemedim.

Bizi yanıltırsanız söz ilk sizi alkışlayanlardan ve herkesin huzurunda da sizden özür dileyeceklerden olurum.

Haydi bizi yanılt Kemal Bey!