El bakımı

Oysa ki gün içinde en yoğun kullandığımız ve en fazla kirlenendir ellerimiz ve onları yıkamak sadece temizlik amaçlıdır. Bir de el temizliği için uygun temizleyiciler kullanmıyorsak sürekli kimyasal temizliyicilere maruz bırakıyorsak bakım şart. Hayatın yoğun koşuşturmasında hiç zaman bulamıyorsanız ilk yapmanız gereken doğal el sabunlarına geçiş yapmanız olacaktır.

Tabii ki bununla da bitmiyor. Özellikle mutfaklarda kullandığınız deterjanları hemen ekolojik alternatifleriyle değiştirmeniz gerekiyor. Eskiden pahalı olan bu ürünlere artık çok daha makul fiyatlarla ulaşabiliyorsunuz, ekolojik ürünleri kullanmaya başladığınızda zaten ellerinizdeki ilk değişimi net bir şekilde farkedeceksiniz.

Cildimizde olduğu gibi ellerimizin de ölü derilerden arınmaya ihtiyacı var. Bakım için zaman yoksa yine Türk kahvesi imdadınıza yetişiyor, kahvenizi içtikten sonra telvesi ile ellerinize masaj yapmanız yeterli olacaktır. Kahvedeki partiküllü yapı ellerinizde peeling etkisi yaratacak ve kahvenin içerisindeki faydalı yağlar ellerinizin nemlenmesine de yardımcı olacaktır.

El bakımı - Resim : 1

YOĞUN EL BAKIM KREMİ

- 1 yemek kaşığı balmumu
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı sheabutter (karite) yağı
- 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağI
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 10 damla lavanta uçucu yağı
 
Lavanta uçucu yağı hariç tüm malzemelerimizi cam ısıya dayanıklı bir kaba alıp benmari usulu tüm malzemeler sıvı hale gelene kadar ısıtıyoruz. Sonrasında bir krem kabına alıp hafif ılıdıktan sonra lavanta uçucu yağımızı ekleyip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Bu tarz kremler hazırlanırken tamamiyle soğumadan kavanoz kapaklarını kapatmamak önemli.

El bakımı - Resim : 2
 
TIRNAK BAKIM YAĞI
 
Kantaron yağı özellikle yara iyileştirici özelliği ile bilinmektedir, yıpranmış tırnak etlerini iyileştirir. Jojoba ve argan yağları E vitamini oldukça zengin yağlardır, ciltte yoğun bariyer etkisi yaratır ve nemlendirirler.
 
- 1 yemek kaşığı kantaron yağı
- 1 tatlı kaşığı argan yağı
- 1 tatlı kaşığı jojoba yağı
- 5 damla limon uçucu yağı
- 5 damla sandal uçucu yağı
 
Koyu renkli bir şişenin içerisinde tüm malzemeler karıştırılır ve özellikle her gece tırnakların üzerine yeterli miktarda masaj ile yedirilerek uygulanır.