Mustafa Ertekin'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun EYT paylaşımına tepki

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'da gazeteci Mustafa Ertekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun EYT paylaşımına yönelik "Siyasal kurnazlıktır, siyasal rol kapmadır." dedi.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Hukukçular Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Yaşar Baş, Gazete Pencere Yazarı Necdet Saraç, Gazeteci Mustafa Ertekin; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) borç faizlerinin yeniden düzenlenmesi konusunda “KYK’nın herhangi bir enflasyon farkı veya faiz olmaksızın rakamın üzerinden alınmasını kararlaştırdık. Bu karardan tüm gençler yararlanacak. Böylelikle gençlerimiz yalnızca anaparayı ödeyecek.” açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  'EYT' ifadeleriyle birlikte 'loading' (yükleniyor) yazılı görsel paylaşmıştı.

"Siyasal kurnazlıktır"
CHP liderinin EYT imasını değerlendiren Ertekin "Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili tarafından Emeklilikte Yaşa Takılıp mağdur olanlarla ilgili bir kanun teklifi verilmesine rağmen şimdi kalkıp KYK sorunu meselesini Sayın Cumhurbaşkanımızın yayınladığı kararnameyle çözüldükten hemen sonra (muhalefetin) ‘EYT’yi de çözeceğiz’ diye bir şey yapması siyasal kurnazlıktır, siyasal rol kapmadır. Yüzün üzerinde milletvekili bulunan ana muhalefetin kalkıp da bunu bilmiyor olması, düşündürücü. Demek ki haberi yok. KYK konusu da çözüldü. Hiçbir itirazımız yok. Tabi ki çözülmesi gerekir. Onlar bizim geleceğimiz." yorumunda buludu.