Şaban Sevinç ile Ali Turan arasında ‘Cemevi’ tartışması: Şaban bey istismar ediyorsunuz

tv100'ün ses getiren programı Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair'de Şaban Sevinç ve Ali Turan arasında 'cemevi' konusunda tartışma çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Bülent Kaya, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, tv100.com yazarı Latif Şimşek, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Şaban Sevinç ile AK Partili Ali Turan arasında gergin anlar yaşandı.

"Alevi vatandaşın ibadethanesini cemevini kabul etmiyorsunuz"
Sevinç'in başörtüsüyle ilgili sözlerine Turan, "Kimin dini siyasi istismar aracı yaptığı ortada. Hem karşı çıkacaksın hem de diyeceksin ben başörtü yasasını değiştirmek istiyorum" diyerek yanıt verdi. Sevinç "İnsan haklarına ve inanç özgürlüğüne saygılısınız madem, neden peki 20 milyona yakın Alevi vatandaşın ibadethanesini cemevini kabul etmiyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Turan da Sevinç'in sözlerine "Türkiye'de AK Parti'nin haricinde bugüne kadar Alevilerle ilgili ne bir çalıştay, ne bir toplantı yapılmış. Şaban bey istismar ediyorsunuz. AK Parti iktidarında 307 tane sivil toplum yani Alevi vatandaşlarımızın cemevleri başkanlarıyla, dedelerle, sivil toplum örgütleriyle 307 kişiyle görüşüldü" diyerek yanıt verdi.