Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en başarılı içişleri bakanı Süleyman Soylu 

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri nice içişleri bakanı geldi geçti. Süleyman Soylu gibisi gelmedi.

Süleyman Soylu her şeyden önce çok iyi bir insan. Halk adamı. Merhametli, cesur ve mütevazi.

Soylu‘yu anlamak için kendisini birebir tanımak lazım. Ülkenin en önemli bakanlık koltuğunda oturup özünü kaybetmemek her babayiğidin harcı değil.

Süleyman Soylu’yu muhterem validesi vefat ettiğinde(Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun) baş sağlığı dileme vesilesiyle ziyaret etmiştim. Gaziosmanpaşa Camii'ne gittiğimde karşılaştığım manzara beni hayretler içinde bıraktı.

Caminin avlusunda Sayın Bakan durmuş, caminin etrafı ve avlusu binlerce insan ile dolmuş , izdiham var, sayın bakan tek tek, kimseyi ayırmadan taziyeleri kabul ediyordu. Şöyle baktım kalabalığa, gelenlerin çoğu emekçi, işçi, esnaf vatandaşlarımızdı.

O kadar samimi, o kadar mütevazi, o kadar içten kabul ediyordu ki taziyeleri, orda dedim ki, Allah bu şerefli makamı, halkın bu samimi sevgisini boşuna nasip etmemiş kendisine.

Bir gün sonrada bir dostumuz vesilesi ile evine gittik baş sağlığına. Bu defa aynı manzarayı evinde gördüm. Tıpkı anadoludaki gibi, taziye çadırları kurulmuş, çay semaverleri kurulmuş, gelenlere izzeti ikramda bulunulmuş, belkide bir çoğunu tanımadığı vatandaşlarımızı evine kabul etmiş bir içişleri bakanı!

Bu bizim bugüne kadar şahit olmadığımız, alışık olmadığımız bir tevazü, samimiyet ve içtenlik örneğiydi.

Bu manzarayı gördükten sonra, bayramları ailesi ile geçirmek yerine doğuda, karların içinde Mehmetçik’le beraber geçiren içişleri bakanını, sel suları içinde ayağında çizme vatandaşa bizzat elini uzatan içişleri bakanını, deprem olan sel olan yerlerde yaraları sarmadan ordan ayrılmayan, doğu ve Güneydoğuda PKK ile ölümüne mücadele ederken bir yandan ordaki vatandaşlarımızın iyi gününe, kötü gününe bizzat iştirak eden, halka devletin yanında olduğunu gösteren, güven veren, siz yeterki terör örgütü ile aranıza mesafe koyun diyen, içişleri bakanını anladım, daha iyi anladım.

Mert, cesur, merhametli, adam gibi adam. Başka izahı, başka tarifi yok.
Rahmetli Gaffar Okkan gibi bir yandan PKK ile ölümüne mücadelesini verirken, Kürt vatandaşlarımız tarafından da ölümüne sevilen bir devlet adamıdır Süleyman Soylu.

Kendisi göreve geldikten sonra PKK ile mücadelede Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar başarılı olunmuş, FETÖ ile mücadele ölümüne devam etmiş, DHKP-C MLKP gibi örgütlere ölümcül darbeler indirilmiş, Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonları yapılmış, Türkiye ilk defa böylesine azimli, kararlı, başarılı ve mütavazi bir içişleri bakanına şahit olmuştu.

AK Parti içerisinde ise yıllardır eleştirdiğimiz bir konu var. Cumhurbaşkanımızın rüzgarı, halkın Cumhurbaşkanımıza sevgisi ve desteği ile, Cumhurbaşkanımızın sayesinde makama gelen, partiye kendi şahsından dolayı oy kazandıramayan çok insan var.

Fakat ilk defa Cumhurbaşkanından sonra kendi şahsından ve karizmasından dolayı AK Parti'ye değer katmış, oy kazandırmış, halk içinde karşılığı olan bir siyasetçiye şahit olduk o isimde Süleyman Soylu’ydu.

Net olarak ifade etmek gerekir ki AK Parti içinde Cumhurbaşkanımız ile beraber en sevilen, en başarılı bulunan isimlerin başındadır.

O sebepledir ki, muhalefetin ve HDP-PKK'lıların hedefindedir, başarısı ve halkın kendisine sevgisinden dolayı adeta linç etmeye çalıştıkları bir vatan evladıdır Süleyman Soylu.

Süleyman Soylu’ya hakaret ederek, linç etmeye çalışarak küçültemezsiniz, halkın kalbinden sevgisini söküp alamazsınız.

Yıllarca beklediğimiz yiğit bir vatan evladını PKK, FETÖ sevicilerine yedirmeyiz.
Türkiye’nin neredeyse yarısında şahsi cep telefonu numarası bulunan, halkın istediği an bizzat kendisine ulaştığı bir içişleri bakanından milleti soğutamaz, kopartamazsınız.

Zaman zaman Meclis'te, özellikle muhalefet kanadında bazı kendini bilmezlerin bu ülkenin içişleri bakanına, PKK'lıları, HDP'lileri sevindirircesine hakaretler ettiğini gördük!

Birgün bile PKK ile ölümüne mücadelesini, FETÖ ile ölümüne mücadelesini, diğer terör örgütleri ile ölümüne mücadelesini takdir ettiklerini görmedik.

Millet olarak ettikleri hakaretleri bu şahıslara misli ile iade ediyoruz. Bu millet kendilerine bu vurdumduymazlıklarının bedelini sandıkta ödetecektir.

Allah vatana millete zeval vermesin.
Vesselam.