Yeter artık Ümit Özdağ, ÇIKARTTIĞIN GAZ SENİ DE YAKACAK!

0:00/ 0:00

“Ne bu şimdi?” diyeceksiniz değil mi?

Merak etmeyin, çok net bir açıklaması var. Bizzat Zafer Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, kurulduğu günden beri sığınmacılar üzerinden kışkırtıcılık yapan Ümit Özdağ’ın bana söylediklerinden yola çıkılarak atılmış bir başlık bu.

Malum, ülkemizde adeta bir lağım patlaması gibi tezahür etmeye başlayan göçmen-sığınmacı-Arap düşmanlığının baş körükleyicisi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ…

Kendisiyle en baştan itibaren olumlu bir diyalog kurmaya çabaladım. Sığınmacılar konusunda haklı olduğu yanlar vardı ve onları da yazdım (*). Ama saatler süren her sohbetimizde kendisine  “Bu yalan haberlerle insanları sığınmacılar üzerinden kışkırtmayın Ümit Bey, bumerang gibi bir gün size döner, ülkeyi kargaşa ortamına sürükler” deyip durdum. Allah var, kibar insan, konuşmalarımızda hiç edebini bozmadı. Lâkin ortada karanlık bir yan ve problem var.

O DİYALOĞUN YAYINLAMADIĞIM KISMI

İşte o yukarıdaki yazıya dönüşen son konuşmamızda Suriyeli mültecilerin ülkelerine döndürülmesi için eski DSP’li Bakan Şükrü Sina Gürel’i bir heyetle Şam’a göndereceğini, (Bu arada küçük bir not: Heyet gitti ama Şam rejimi bu heyeti geri çevirdi) gidiş ve gelişlerinde de Dışişleri Bakanlığı’na tüm ayrıntıları bilgi olarak aktaracaklarını söyledi. Ben de “Çok güzel haber Ümit Bey, bunu yapın ve sizi tüm kalbimizle destekleyelim” dedim. Arkasından anlattıklarından da cesaret alarak, “Ama siz de çok sert, insanları rencide eden ve ırkçılıkla suçlanmanıza sebep olacak sözler ettiniz, eylemlerde bulundunuz, bulunuyorsunuz” dedim.  Cevabı şöyleydi:

“Doğru, zaman zaman tahrik edici konuştuğumu kabul ediyorum ama sebebi, maalesef haklı çıkmaktan korktuğum sebepler.”

Yukarıdaki diyalog 17 Mayıs 2023 tarihli yazımda da yer alan kısmı. Ancak Ümit Özdağ’ın bundan sonraki sözlerini yazmadım. Kendisi “Şimdilik aramızda kalsın” dediği için. Ama artık aramızda kalamayacak kadar ciddi boyuta varmaya başladı iş.

İşte Ümit Özdağ’ın o zaman yayınlamadığım itirafı.

“BEN İNSANLARIN GAZINI ALIYORUM ASLINDA”

“Fuat Bey, sanıyor musunuz ki ben Türkiye’de insanlar sığınmacılara saldırsın istiyorum. Evet, haklısınız, bazen dozu kaçan açıklamalarım oluyor ama ülkede o kadar ırkçılığa varan bir rahatsızlık ortaya çıktı ki bu sert açıklamalarımla ben onların gazını alıyorum.

Açıkçası o zaman bu itirafının üzerine gitmedim ve kendisinin makul bir seviyede duracağını sandım. Ama yok, dozu artırdıkça artırdı. Bir insanın sığınmacılarla ilgili her paylaştığı bilgi yalan çıkar mı? Çıkıyor işte. Ama Ümit Özdağ bundan zerre rahatsızlık duymuyor.

Sonunda BİR MİSYONLA BU GÖREVİ YÜRÜTTÜĞÜNE kanaat getirdim.

Son olay İzmir’de yaşandı. Geçen hafta sonunda Zafer Partisi Buca İlçe Başkanlığı’nın yalan haberiyle ortalığa çıkan kışkırtılmış bir güruh Suriyeli bir genci linç etti. Taciz ettiği ileri sürülen genç kızın yakınları tarafından bir camide kıstırılıp bıçaklandı. Peki, sonra ne oldu? Taciz eden kişi meğer genç kızın oturduğu apartmandaki komşusu Mustafa O. adlı bir Türk'müş.

Yani iş öyle noktaya geldi ki ÜMİT ÖZDAĞ’IN GAZLARINI ALDIĞI SÜRÜNÜN artık yavaş yavaş alev almaya başladığını görüyoruz. Bu alev Türkiye’yi de sararsa ondan Ümit Özdağ da kurtulamaz. Kendisi bunun farkında olmayabilir ya da bir yerlere güveniyor olabilir ama kazın ayağı öyle değil.

IRKÇILIK KIŞKIRTMASI VE YALAN HABERLERİN BİR BEDELİ OLMALI

Buca’daki yalan haber üzerinden yapılan kışkırtmaya çok tepki gösterdim ve tv100’deki AKŞAM RAPORU programında, “Artık yeter, devleti göreve çağırıyorum. Zafer Partisi’nin yalanları üzerinden yapılan provokasyonlarla masum ve savunmasız insanların linç edilmesinden rahatsız olmuyor musunuz, görevinizi yapın” dedim.

Başta Ümit Özdağ olmak üzere tüm Zafer Partili ve FETÖ’cü trolleri sosyal medyada bu kez beni linç etmeye başladı. FETÖ’cüler neden ırkçı tahriklerinden dolayı eleştirdiğim Ümit Özdağ ile ilgili her yazı ve paylaşımımın ardından bana saldırıyorlar? Sebep belli.  Ümit Özdağ’ın ırkçı söylemlerle Türkiye’de kaotik ortam çıkarma ihtimalini seviyorlar.

O halde ZP trolleri MHP’nin içinden atılan proje insanı genel başkanlarıyla ilgili 2015-2016 yıllarında yazdığım yazıları (*) okusunlar. Oradaki yazılarda Ümit Özdağ’ın aslında nasıl MHP karşıtı olduğunu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk’ün Yeniçağ’da onun karanlık ilişkilerini nasıl deşifre ettiğini, “Turpun büyüğü heybede, Ümit Özdağ” başlıklı bölümde de Ümit Bey'in hangi cemaatçilerle basıldığını anlatıyorum tek tek.

Dediğim gibi, Ümit Özdağ bir proje insanı. Amacının aslında sadece Türkleri değil, sığınmacıları da kışkırtmak olduğunu biliyorum. Zafer Partili ırkçı eşkıyaların sokaklarda kendi halinde oturan Suriyeli gençleri nasıl “Ne oturuyorsunuz ulan orada o. çocukları, gitsenize ülkenize” diye aşağıladıklarını da videolardan izliyoruz.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN GÖREVİ NE?

Geçen günkü yazımda da ifade ettim. Türkiye Arap coğrafyası ve Afrika'yla askeri ve ekonomik anlamda tarihin en büyük iş birliğinin temellerini attı. Afrikalılar Fransızları tek tek kovuyor. Bu ülkeler Türkiye'nin merkezinde olduğu yeni bir dünyanın içinde konumlanmak istiyorlar artık. Bundan ABD, Fransa ve özellikle de İSRAİL rahatsız. Ümit Özdağ’ın görevi burada başlıyor işte. Sığınmacıları Türkiye’nin en büyük sorunu haline getirmek için her türlü yolu denemekte. Amaç ülkemizi Ortadoğu ve Afrika ülkeleriyle karşı karşıya getirmek ve kendi içine döndürerek kaos ortamına sürüklemek.

Sokaklarda gördükleri her Ortadoğuluyu göçmen diye taciz etmek de kendini İngiliz, Fransız sanan aşağılık kompleksli Zafer Partililerin başka bir sporu. Dün gördüm sosyal medyada. Biri gözüne kestirdiği adama çemkiriyor “Ülkene dön” diye. Adam Sivaslı olduğunu söyleyince “Haa, inandık inandık, Sivaslıymış, hadi kardeşim defol git” diye devam ediyor. En sonunda kimlik gösteriyor karşısındaki. Geldiğimiz seviyeye bakar mısınız?

Irkçılık böyle bir şey. Bugün sığınmacıların tamamı gitsin ertesi gün “Kürt'sün, Çerkes'sin, Gürcü'sün, Roman'sın” diye başlar bu ruh hastaları. O nedenle yaptırımlar ağır olmalı, ırkçılık kışkırtmasıyla ve yalanlarla insanları sokaklara dökenler bedelini ödemelidir.

(*) https://www.tv100.com/sinan-oganin-beklentisi-ve-umit-ozdagin-soyledikleri-kilicdaroglu-hdp-ile-iliskisini-kesmez-ve-ozerklik-sarti-taahhudunu-geri-cekmezse-ittifak-olmaz-makale-670413

(**) Cemaat MHP’yi ele geçirebilecek mi? -3 Mart 2016

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/kose-yazilari/fuat-ugur/cemaat-mhpyi-ele-gecirebilecek-mi-590411

MHP'ye Cemaat markajı ve Bahçeli'nin stratejisi-11 Aralık 2015

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/kose-yazilari/fuat-ugur/mhpye-cemaat-markaji-ve-bahcelinin-stratejisi-588779