Kontrollü sadakat işe yaramaz!

Sadakat duygusu ve sadık olma tutumu aslında zaten kişinin kendisi ile ilgilidir. Yani insan özünde doğru, dürüst, kendine güvenen, olduğu kişi olarak hayatta mutlu bir bireyse, yalana ihtiyaç duymaz. Hata yapsa dahi bunu açık yüreklilikle dile getirebilir ve telafisini de yapıp sorumluluk alabilir.

Halbuki, eşlerini aldatan, sistematik olarak yalan söyleyen, sadakat duygusundan yoksun bireyler, aslında kendi içlerinde dengesiz, öz güveni eksik, kendi olmaktan mutlu olmadığı için mutluluğu sürekli farklı bireylerde arayan kişilerdir. Daha da komik olanı, sadakatsiz davranışlarına hep bir sebep bulmakta zorlanmazlar! ‘ilgi göstermedin, kendine bakmadın, beni önemsemedin’ demekle aslında sadece sadakatsiz değil sorumsuz olduklarını da, yaptıkları bir hatanın sorumluluğunu dahi üzerlerine alamayacak kadar aciz olduklarını da ortaya koyarlar. 

Bu nedenle, karşınızdaki kişiyi daha fazla kontrol ederek, daha fazla arayarak, size mesaj atmasını konum bildirmesini isteyerek daha sadık bir hale getirmeniz mümkün değildir. Bu durum ancak sizi yorar, ama karşı taraf için bir kişilik değişimi gerçekleştirmez.