Bizim Çocuklar, umut vermiyor! Kuntz ile ne yapsak olmayacak!

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımımız dün Belçika’da hazırlık maçında Japonya ile karşılaştı. Ne yazık ki Milli Takım, mücadeleyi 4-2 kaybetti. Maçın ilk yarısını değerlendirecek olursak facia gibi bir 45 dakikaydı. Japonlar, 35 dakikada skoru 3-0 yaparken ilk yarının son anlarında gelen Ozan Kabak’ın golü bir nebze umut oldu.

İkinci yarıda takımımız biraz olsun hareketlendi. Bunda Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve İsmail Yüksek’in oyuna girmesi etkili oldu. Nitekim ikinci yarıda Cengiz’in çevirdiği topta Bertuğ Yıldırım’ın vuruşu filelerle buluştu ve skor 3-2 oldu. Milli Takım pozisyonlar üretse de gole çevirmezken İsmail Yüksek’in ceza sahası içinde rakibini amatörce düşürmesiyle kazanılan penaltı maçın skorunu 4-2 Japonya lehine tayin etti.

BERTUĞ’U KAZANDIK

Bu maçtan bazı dersler çıkarılması şart. Özellikle kanat orijinli 2 futbolcu Cengiz ve Yusuf Sarı’nın birlikte oynamasıyla ileride üretkenliğimiz arttı. İsmail Yüksek’in oyuna girmesiyle orta saha direnci de artınca topa hakim olmaya başladık. Bu maçın en büyük kazançlarından biri Bertuğ Yıldırım’ın gol atmasıdır. Genç yıldız, Milli Takım’ın golcüsü olabileceğini gösterdi. Kendisini geliştirirse Fransa’nın Rennes takımından daha büyük ekiplere gidebilir ve Milli Takım’a uzun süreler hizmet edebilir. Kendisine kariyer yolcuğunda can-ı gönülden başarılar diliyorum.

KUNTZ İLE YOLLAR AYRILMALI

Bir parantez de Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz’a açmak gerekiyor. Kuntz maç sonu açıklamasında futbolcuları suçladı. Asla kendisinden suç bulmuyor Alman teknik adam. Açıkçası futbolcularla bağı kopmuş bir teknik direktör, ağzıyla kuş tutsa başarılı olamaz. Eğer TFF, Türk futbolunun geleceğini düşünüyorsa Kuntz ile yollarını ayırmalı. Derhal, Milli Takım’da adamcılık yapmayacak herkese eşit mesafede olacak bir teknik adamla anlaşma sağlamalıdır.