Küskünler kazanılmadan sandıkta başarı olmaz!

Evet tüm dünyada corona süreci yaşandı. Tüm dünyada enerjide, gıdada pahalılık var. En gelişmiş ülkelerde enflasyon sorunu var.

Bu süreç Türkiye’yi de vurdu, kabul ediyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanı önderliğinde AK Parti hükümetinin faizi indirme, üretimi artırma, ekonomiyi sağlam temeller üzerine oturtmak adına attığı adımları canı gönülden destekliyorum. Hepsi tamam.

Ancak, halkımıza bu süreci anlatmak konusunda sabır ve sükuneti sağlama konusunda başarılı değiliz.

Eziliyor millet. Hayat pahalılığı çekilmez hal aldı.

Halk küskün, çünkü bu süreçte ne yapıp edip bu hayat pahalılığı ortadan kaldırılmalıydı.

Muhalefet her platformda pahalılığı gündeme getirip güçlü bir argüman olarak kullanıyor.

Katıldığımız TV programlarında  gündemin pahalılık, döviz kurları olduğunu ifade etmekte açıklamakta zorlanıyoruz. İnandırıcılığımızı kaybetmiş durumdayız.

Her ne kadar bu sıkıntılı sürecin geçici olduğunu, tüm dünyada yaşanan corona sürecinin ülkemizi de vurduğunu ifade etsek de halkımızı ikna ettiğimize inanmıyorum.

Milletimiz lisanı hal İle diyor ki, Ey AK Parti ben seni oylarımla 20 sene iktidarda tuttum, darbe girişimleri, ayaklanmalar, ekonomik konular bizleri sarsmadı... Sana kayıtsız şartsız destek verdik, ne yapıp edip bu pahalılığı, döviz kurlarındaki artışı corona sürecine rağmen durdurmalısın.

Seçime kalmış bir seneden az bir süre. Halk homurdanıyor. Millet İstanbul seçimlerinde olduğu gibi bu öfke ve kaygıyla oyunu karşı mahalleye verebilir. Halk küskün, halk içinde özellikle AK Parti seçmeni daha da küskün.

Ayrıca makamları belli insanlar arasında dağıtıyorsunuz. Bu muhteşem ve dünyada eşi benzeri olmayan bir avuç insan arasında makamlar gelip gidiyor. Bir seçimi kaybetseler başka makamlara atanıyorlar bu seçilmiş insanlar! Yeni yüzler yeni simalar yok. Yeni yüzler siyasi sahneye sürülmüyor.

Ardı ardına hatalar yapılıyor. Sezen Aksu’nun beş sene önce yazdığı bir şarkıya bugünlerde gösterilen tepki bir çocuğun eline mikrofonu alıp dedesi yaşındaki bir insana hain demesini izlemek, düzeltme ve uyarma ihtiyacı duymamak, yaşanan bu ekonomik sıkıntı ve pahalılık içinde itici geliyor.

Bu gidişatla girilen ilk seçim hezimetle sonuçlanır. Yazıyoruz, ekranlarda konuşuyoruz dinleyen yok dikkate alan yok!

Diyorsunuz ki siz kimsiniz! Biz her şeyin en doğrusunu biliriz... Bu gidişatla yerel seçimlerde başlayan geriye gidiş, tepkiler ve oy kayıpları devam edecektir!

Yıllarca AK Parti'ye emek vermiş insanlar yeni arayışlar içindeler. Eskiyi yeni diye makama getirdiğiniz insanlardan bıktı AK Parti seçmeni.

Makama getirdiklerinizin bir çoğunda sevgi, samimiyet yok. Gelen bir öncekinden intikam alma, ayak kaydırma, itibarsızlaştırma, siyasi sahneden silme hırsı ve egosu İle geliyor. İyi niyet, gönül alma ve birleştirme yok. 

Bu hatalar, yanlışlar İHA'ların, SİHA'ların ve yerli otomobilin üretilmesindeki başarıyı ve terörle mücadeledeki başarıyı gölgeliyor.

Özetle diyorum ki;

Ne yapın edin dövizi tek hanelere indirin. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda pahalılığının önüne geçin, makamlara yeni yüzleri, liyakat sahibi kişileri getirin... Hal hareket ve davranışlarınıza dikkat edin.

İşte o zaman 2023 zorlu seçimlerini kazanırsınız.

Aksi halde bu pahalılık ve hayat zorluğu en küçük bir hatanızın göze batmasına sebep oluyor.  Halk size tepkili ve acil çözüm bekliyor.

Fakat bir yandan da halkımız sizden umudunu kesmiş değil. Bu durumu düzeltebileceğinize hala inanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kredisi hala var. Üstüne basarak söylüyorum AK Parti'nin değil Sayın Cumhurbaşkanı'nın...