Çilek maskesi ile lekelere veda edelim...

Her ne kadar kişisel tedbirlerimizi almaya devam etmemiz gerekiyorsa da insan psikolojik olarak da ciddi anlamda rahatlıyor. Ben artık maske takmaya o kadar çok alıştım ki bazen evde bile kendimde bir eksiklik hissetmiyor değilim...

Fakat şu bir gerçek ki maskeyi taktığım zamanlar zaten yüzüm görülmüyor diye bakımlarımı da iyice ihmal ettim. Benim gibi durumda olanlar da olduğuna o kadar çok eminim ki... Artık kendimize bakmak evde hazırlayabileceğimiz kolay bakımlar ile moralleri yükseltme zamanı...

Özellikle yaz aylarında cildi ölü derilerden arındırmak oldukça önemli. Hele ki güneş banyosu yapacak iseniz veya solaryuma girecek iseniz... Tüm yüzün ihtiyacı olduğu gibi vücut bakımında da arındırıcı peelinglerin kullanımı oldukça önemli. Vücutta kullanılan arındırıcı peelingler aynı zamanda kan dolaşımını harekete geçireceğinden selülit ve sıkılaşmada da faydalı olacaktır.

Yüz bakımında kullanılacak doğal peelingleri tercih eder iken mutlaka cilt tipinize uygun ürünler tercih edin. Cildiniz hassas ve özellikle de kılcal damarlarınız yüzeye yakın ise aşındırıcı peelingler tercih etmeyin. Normal, karma ve yağlı ciltlerde risk çok daha düşük olduğundan haftada bir veya iki gün özellikle akşamları bu ucuz ve etkili arındırıcı maskeleri yapabilirsiniz.
 
Arındırıcı peeling etkili maske

Haberin Devamı

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı yulaf unu

1 yemek kaşığı kuru nane

2-3 damla limon suyu

Haberin Devamı

Tüm malzemeleri birbiri ile karıştırıp mümkünse bir fırça yardımıyla göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayıp 20 dakika bekletin. Sonrasında hafif ovalama hareketleri ile maskenizin peeling özelliğinden faydalanın. Özellikle siyah nokta oluşumuna müsait bir cildiniz var ise ovalama süresini artırabilirsiniz. Yüzeye yakın kılcal damarlarınız var ise o bölgelerde ovalama yapmaktan kaçınınız.

Kahverengi lekeler için çilek maskesi

Çileğin tam mevsimi. Tezgahlarda yerini aldı ve aynı zamanda çilek lekeleri cilde sahip olanlar için de iyi bir renk açıcı özelliğe sahip. Çileğe karşı alerjiniz var ise maskeyi kullanmamalısınız.

2 adet olgun çilek
2 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı beyaz kil
10 damla pirinç kepeği yağı

Haberin Devamı

Çilekleri çatal yardımıyla ezin ve sadece suyunu kullanın. Çilek suyu ve diğer malzemeleri iyice karıştırın. Fırça yardımıyla göz çevresi dahil tüm cilde uygulayın arzu edenler sadece lekeli bölgelere de uygulama yapabilirler. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın ve güneş koruyucu kullanmadan cildinizi güneşe maruz bırakmayın.