Fenerbahçe, yeni transferleriyle fark yarattı!

Sevgili okurlar, Süper Lig’de ikinci hafta maçları sona erdi. Haftanın kapanış maçında Samsunspor evinde, Fenerbahçe’yi konuk etti. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekten muhteşem bir atmosfer altında oynanan maçın ilk yarısında Samsunspor, girdiği pozisyonlarla Fenerbahçe kalesinde etkili olsa da aradığı golü bulamadı.

CENGİZ- DZEKO İŞ BİRLİĞİ ÇOK MAÇ ÇÖZEBİLİR

İlk yarıda tutuk bir performans gösteren Fenerbahçe ise ikinci yarıda açıldı. Etkili sol ayağını bildiğimiz Cengiz Ünder’in ortasında topa iyi yükselen Edin Dzeko kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Boşnak golcü, attığı golle kalitesini ispat ederken Cengiz Ünder de Fenerbahçe’ye katkı vereceğini ilk maçından belli etti. Özellikle Cengiz’in ceza sahasına yapacağı ortalar Fenerbahçe’nin sıkıştığı maçlarda çilingir olabilir.

SZYMANSKI FARK YARATIYOR

Sarı lacivertliler maçın geri kalanında kontrolü elinde tutarken İrfan Can Kahveci’nin ara pasında savunma arkasına sarkan Sebastian Szymanski, yaptığı aşırtma vuruşuyla golü atmasını bildi. Polonyalı on numara altı maçta üç gol, üç asist yaparak takımın yıldızlarından biri olduğunu gösterdi. Szymanski bu şekilde devam ederse önümüzdeki sezon Avrupa’da büyük bir takıma transfer olabilir.

FRED ARANAN ORTA SAHA OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Bir parantezi de Fenerbahçe’nin yeni transferi Fred’e açmak gerek. Brezilyalı yıldız, takıma katkı yapacağını girdiği bir pozisyon ve VAR uyarısıyla iptal edilmesine karşın attığı gol ve sürekli oyun içinde olmasıyla gösterdi.

Fenerbahçe’nin iyi yolda olduğunu düşünüyorum. Sarı lacivertli takımın, bu temposunu devam ettirmesi durumunda sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemesi içten bile değil.